Jõhvi vallavolikogus oli taas arutusel küsimus, mis on seotud Nikolai Ossipenko määramisega sotsiaalkeskuse nõukogusse. Ei väsi sellel teemal kirjutamast ka maakonnaleht. Endiselt otsitakse eakate inimeste ühingut, kuhu kuulub kommunaalsektori ärimees ja kohalik poliitik. Nädalaleht Panorama palus Nikolai Ossipenkolt kommentaari sellele küsimusele.

Rääkides sotsiaalkeskuse juhatuse liikmeks valimisest, ütles Nikolai Ossipenko sissejutuseks, et ammendava vastuse on volikogu ja arupärimuse esitaja juba saanud nii kirjalikult kui suuliselt. Just pensionäride ühendus esitas tema kandidatuuri. Ühendus on lai mõiste. Nikolai Ossipenkol on siiralt kahju, et Jõhvis tegutsev MTÜ Jõhvi Pensionäride Ühendus ei tea mitu eakate inimeste ühendust linnas tegutseb. Eesti seaduste alusel ei pea kõik organisatsioonid olema registreeritud MTÜdena. Volikogule on üle antud pensionäride kiri, kus on selgelt väljandatud palvet määrata sotsiaalkeskuse juhatuse liikmeks Nokolai Ossipenko.

“Ma ei arva, et on eetiline anda aru, kellele ja kui palju olen mina abi osutanud. Samas pole ma kunagi saanud oma osaluste eest erinevates nõukogudes mingit tasu või priveleege. Minu jaoks on inimeste abistamine, eriti vanemate inimeste abistamine olnud saatuse kingituseks. Olen selle üle uhke!”, rõhutas Ossipenko.

Kohalik poliitik ja valimisliidu Meie Kodu juht võib tuua mitmeid näiteid, kus volikogu liikmed kuuluvad erinevate ettevõtete või organisatsioonide juhtorganitesse ja saavad selle eest sugugi mitte väikeseid hüvitusi. Kahjuks volikogu opositsioon ja nende “usinad abilised” ei taha seda näha.

“On aeg lõplikult panna punkt antud küsimusele!”, kõlab Ossipenko resoluutne kokkuvõte.

Jana Kuiv

Reklaam