Eesti Rahvamajade Ühing korraldas 27.aprillil Valga Kultuuri – ja Huvialakeskuses kuuendat korda tunnustussündmuse Kaheksakand, mille eesmärgiks on väärtustada isikute ja organisatsioonide panust ja tööd Eestimaa rahvamajade hüvanguks ning innustada neid jätkama sarnast tegevust. Eelmisel aastal toimus preemiate üleandmise tseremoonia Alutaguse valla Mäetaguse huvikeskuses Ida-Virumaal.

Hea on märkida, et konkursi nominentide seas on mitmeid kultuuritöötajaid ja kultuuriettevõtmisi nii Lääne- kui ka Ida-Virumaalt. Nominatsioonis Aasta koostööpartner esitati konkursile kuus kultuuriasutust, nende seas firma Saundland Lääne-Virumaalt ja Jõhvi Kontserdimaja. Kontserdimaja tunnistati kõrge tiitli vääriliseks.

Jõhvi Kontserdimaja juht Piia Tamm ütles nädalalehele Panorama, et on tiitli üle väga rõõmus. Piia Tamm tänab esitamise eest ja rõhutab, et tiitel on kogu Kontserdimaja meeskonna ühine töö. Rahvamajade Ühingu tunnustus tuli Jõhvi Kontserdimajale just nende 15. tegutsemise aastal. Loomulikult küsisime kontserdimaja juhilt, millega on tegelenud kollektiiv piirangukuudel? On tehtud fassaadiremont, maja sees vahetati mõned tehnoseadmed. Nüüd oodatakse piirangute leevendamist ja kultuuriasutuste töö normaalse rütmi taastamist.

Eesti Rahvamajade Ühingu iga-aastasel tunnustussündmusel Kaheksakand oli nominentide seas veel Lääne-Virumaa Lehtse kultuurimaja juht Leelo Jürimaa ja Kiviõli kultuurimaja juht Ülo Kangur. Võidutiitel läks sel korral Leelo Jürimaale. Ka eelmisel aastal oli nominentide seas Ida-Virumaa kultuuriinimesi – Erika Kõllo Omavalitsusliidust ja Heli Vähk Tammiku rahvamajast.

Samas on Lääne-Virumaa kultuurirahval rohkem põhjust rõõmu tunda. Aasta Tegu 2020 tiitel määrati Kunda Mereluulepeo korraldajatele ja Aasta Noor Tegija 2020 on Robin Täpp Rakvere Teatrist.

Larissa Kaljurand

Reklaam