2021. aasta juulist viib kood/Jõhvi Ida-Virumaa Kutsehariduskeskuses läbi sisseastumiskatsed, milles osaleb mitusada inimest nii Eestist kui ka väljastpoolt. Sisseastumiskatsed kestavad kolm nädalat ning neid viiakse läbi kaks korda. Katsete eesmärk on leida 200 tugevaimat õppijat, kes alustavad sügisest õppetööd uutmoodi programmeerimiskoolis kood/Jõhvi.

Sillamäele kolib õppima mitusada uut õppijat, kes asuvad läbima sisseastumiskatseid sügisel alustavasse kood/Jõhvi tehnoloogiakooli. Katseperiood kestab 3 nädalat ja ajavahemikus 04.07 – 13.08.2021 läbib selle kaks gruppi.kood/Jõhvi kasutab Ida-Virumaa Kutsehariduskeskuse ruume kuni Jõhvis asuva koolihoone valmimiseni. 

“Suvine sprint on katseaeg, mil õppijad lahendavad päris programmeerimise alaseid ülesandeid. Õppijad saavad kasutada kooli iseõppe metoodikat ning tunnetada, kuidas neile selline õppetöö vorm, programmeerimine ja koostöö teiste õppijatega sobib. Meie aga jälgime tulemusi ning valime neist kakssada parimat, kes alustavad sügisel kood/Jõhvi tehnoloogiakoolis. Programm kestab kaks aastat ning selle lõpetamisel kujuneb õpilasest IT- spetsialist, kellele meie koostööpartnerid saavad koheselt pakkuda ametialast tööd,” ütles Denis Larchenko, kood/Jõhvi programmijuht. 

kood/Jõhvi katseperioodil õpivad kandidaadid Go programmeerimiskeelt ning 3-nädalase perioodi jooksul peavad nad erinevaid ülesandeid nii üksi kui ka meeskondades. Eelnevad programmeerimise teadmised ei ole vajalikud. Iseõppe metoodika programm annab kõik juhendid ja juhtnöörid ning õppijatele on abiks nii inglise, eesti kui ka vene keelt valdavad tuutorid ja lisamaterjalid. 

kood/Jõhvi on uudne praktilist täiendharidust pakkuv kool täiskasvanutele, mis aitab vähendada üha kasvavat nõudlust tarkvaraarendajate järele. Kooli rajatakse Ida-Virumaale, et mitmekesistada piirkonna haridusmaastikku ja pakkuda kohalikele inimestele ja regioonile tervikuna uusi arenguvõimalusi. Kooli asutajad on Taavet Hinrikus, Marek Kiisa, Mari-Liis Kitter, Maarja Pehk, Merlin Seeman, Rainer Sternfeld, Ede Tamkivi ja Martin Villig.

www.sillamae.ee

Reklaam