Kingitusterohke jõuluaeg on läinud, juba oleme jõudnud avada uue, 2022. aasta kalendri esimesed leheküljed. Paljud Jõhvi elanikud võtsid uue aasta vastu linna keskväljakul, nautides ilutulestikku.

Samas – kui läksin mööda Jõhvi Mihkli kirikust, leidsin ennast mõttel, et kirikuhoone pole üldse valgustatud. Täpsemalt põleb vaid üks prožektor ja ongi kõik. Teame ju, et paljudes linnades on sellised ajaloolised rajatised nagu kirikud väga kenasti valgustatud. Just pimedal ajal suunatud valgustus lisab ajaloolistele hoonetele erilist ilu. Viimasel ajal on saanud heaks tavaks valgustada tähtsamate riiklike pühade puhul hoonete fassaade samuti riigilipu värvidega. Kindlasti on ilus teha mälestuseks fotod mälestusmärkide taustal, mis on korralikult ja esteetiliselt valgustatud. Ikka parem, kui hämara valgusega või täitsa pimedas!
Väga kahju, et valla juhid juba mitmete aastate jooksul ei suuda suunata oma tähelepanu ajalooliste objektide valgustamisele. Loodan, et uuel, 2022. aastal saab vallaametnike armee aru ajalooliste hoonete valgustamise vajadusest. Kindlasti pole raske leida firmasid, kes saaksid pakkuda kirikutorni ja akende valgustuseks huvitava lahenduse.

Vladislav Naumov

Reklaam