Üheks tähtsamaks punktiks 19.mai volikogu istungi päevakorras oli ühistranspordi küsimus Jõhvi vallas.Volikogu koosolekul arutasid rahvasaadikud ja võtsid vastu otsuse autobussiliini Nr 107 piletite maksumuse ja soodustuste kehtestamisest.

Jõhvi elanike hulgason  populaarsust võitnud autobusiliin  Nr. 107 Jõhvi kesklinnast Tammikusse, Ida-Virumaa Keskhaigla juurde ja Tertvisekeskuseni Jaama tänaval.See liinkuulus seni maaliinide alla ja seda teenindas Ida-Virumaa Ühistranspordi Keskus. Nüüd otsustabselle saatust täielikult Jõhvi vald. Nagu kirjutas ajaleht „Jõhvi Teataja“ andisJõhvi vallavolikogu loa hanke väljakuulutamiseks selle liini teenindamiseks kuni 30.juunini 2023.a.

Üheaastane leping võitjaga peaks hakkama kehtima 1.juulist 2022.a. Teenuse eest tasutakse valla rahadest. Rahvasaadikud Jõhvi vallavolikogu valimisliidust „Jõhvikad“, nagu meie kolleegidki,  kinnitasid piletihinnad ja soodustuste saamise korra Jõhvi vallas – ütles Evelin Danilov valimisliidust „Jõhvikad“.Reisijaid, kelle elukohaks on registreeritud Jõhvi vald, antud uuendused ei puuduta. Bussi kasutus nende jaoks jääbendiselt tasuta.Viiakse sisse elektronkaardid mis võimaldavad teostada kontrolli ja analüüsimist. Loeme oluliseks kindlustada inimestele transpordi kättesaadavus.

Kui palju läheb maksma oma liin vallale?

Eelmised aastad kuulus autobussiliin Nr 107 maakonna liinidele ja seda doteeris riik.Sellel aastal seisis vald valiku ees, kas sulgeda liin või finantseerida oma eelarvest.Ja nagu me teame onvald viimased pool aastat doteerinud seda liini vastavalt läbiviidud hankele. Vana hange hakkablõppema ja vald on valmistanud ette uue hanke, kuid maksumust ma ei riski ette prognoosida, sest kütuse hinnad on kõvasti muutunud ning hinna saame teada alles siis kui hankes osalenud firmade ümbrikud onavatud. Igal juhul peab vald ühistranspordi küsimuse ära lahendama. Ütles Evelin Danilov.

Volikogu istungil kinnitasidsaadikud uueks piletihinnaks 2,0 eurot. Elektronkaardi kasutajatele on ühekordne piletihind 1 euro. Võimalik on osta päevapilet, mis maksab 2,5 eurot või viie päeva pilet mille maksumus on 6 eurot. Kuupileti maksumuseks 30 päevaks saab 20 eurot.

Tasuta sõidu luba on kuni 7 aastastele lastelekelle sünnipäev on kuni  jooksva aasta 1.oktoober, erivajadustega lastele vanuses kuni 16.aastat, raskete puuetega inimestele 16 a ja vanematele, nägemisraskustega inimestele ja nende saatjatele, koertele-saatjatele, välismaalastele ja põgenikele sõjakolde piirkonnast,keson saanud Eestis pagulase staatuse (võivad kasutada tasuta ka maakonna liine) Soodustuste kehtestamisega tegeleb Jõhvi Vallavalitsus.

Ilja Telnov

Autori foto

Reklaam