Paljud ei tea, et Jõhvi pargi territooriumil on terviserada. Seda teavad need, kes tervisliku elulaadi tõttu kasutavad terviserada kui mitte iga päev siis vähemalt mõned korrad nädalas. Sellised inimesed depressiooni ei karda. Terviseraja kasutajad täheldavad, et terviserajal toimunud muudatused pole kõige paremad.

„Panorama“ toimetusse helistas Jõhvi valla elanik Vladimir, kes tunneb muret populaarse terviseraja pärast.

– Olen praegu puhkusel ja mul on rohkem aega tegeleda tervisespordiga. Ka tööpäevadel püüan hommikujookse mitte unustada aga terviserajale ei jõua mitte alati, praegu käin siin kolm korda nädalas. Mingitel aastatel käisin peaaegu iga päev, aga muidugi sõltub see ilmastikutingimustest ja suvest. Tahan öelda, et praegu on siin spordiga tegelda peaaegu ebamugav.

– Millega on see ebamugavus seotud.

– Enne oli siin kõik niidetud, nüüd on rada rohtu kasvanud. Kaugemale pole isegi vaja minna: ma võrdlen eelmist ja praegust aastat. Millegipärast eelmisel aastal niitmisega probleeme polnud, kuid nüüd on. Ma ei saa aru: kas vallavõimudel pole aega või nad ei teagi, et selline objekt on vallas olemas. Äkki peaks neile meelde tuletama, et terviserada tehti mitte selle jaoks, et ta rohtu kasvaks, vaid et inimesed saaksid siin jalutada ja tervisespordiga tegeleda – kurdab „Panorama“ lugeja.

Tema pahameelt võib mõista. Kõik tahavd tegeleda spordiga mugavates tingimustes, kuid üks asi on väikeste mugavuste puudumine aga teine asi õigeaegselt niitmata radadel varistev oht: puugid, keda on sellel aastal paljunemiseks soodsate ilmastikutingimuste tõttu tavalisest rohkem.

Panorama

Reklaam