Jõhvis valmib Narva maantee piirkonnas Konsumi (Coop) kaupluse lähedal teine raudteealune tunnel. Praegu tehakse tunneli ümbruse heakorra-ja haljastustöid. Tunnel ühendab kaheks jagatud linnaosad – Raudtee ja Malmi tänava ning tagab elanikele ohutu liikumise tunneli kaudu aianduskooperatiivide ja garaažide juurde teisel pool raudteed.

Jalakäijate tunnel – see on Jõhvi Vallavalitsuse ja Eesti Raudtee ühisprojekt, milles vallavalitsus rahastab kõnniteede ja Eesti Raudtee raudteealuse tunneli ehitust. Esialgse eelarve järgi pidi projekt maksma 900 000 eurot (Eesti Raudtee 700 000 eurot ja Jõhvi Vallavalitsus 200 000 eurot). Hinnatõusu tõttu ehitussektoris viimase poole aasta jooksulkujuneb lõplikuks summaks 1,5 miljonit eurot. Kui ei tule ette veel mingisuguseid ettenägematuid situatsioone, siis peaks projekt valmima juuli lõpuks.

Jõhvi elanikud unistavad veel ühest raudteealusest tunnelistTartu maantee suunas ehitusmaterjalide kaupluse ABC läheduses. Kas sellel unistusel õnnestub realiseeruda näitab aeg, muidugi oleneb palju ka kohaliku omavalitsuse sihikindlusest jaJõhvi Vallavalitsuse ning Eesti Raudtee finatssuutlikusest.

„Panorama“

Reklaam