Viimane augusti pühapäev on kaevurite ametialane pidupäev. Eestis tähistavad seda riikliku kontserni Eesti Energia ja keemiaettevõtte Viru Keemia Grupp (VKG) Ojamaa kaevanduse põlevkivikaevandajad. Sellest, kuidas sellel aastal toimub Kaevurite päeva tähistamine, rääkis Panorama lugejatele VKG suhtekorraldaja   Irina Bojenko.

-Traditsiooniks on saanud tähistada Kaevurite päeva kui perekondlikku pidu. Kaevurid on üks suur perekond. Kõikidel kaevuritel on pered, kes sellel päeval neid õnnitlevad. Kogu pere puhkepäevaks on see ametialane päev saanud juba ammu. Seepärast organiseerimegi seda pidupäeva nii väikestele kui suurtele. Tähistamine toimub nagu ka eelmistel aastatel Kohtla-Nõmme pargi territooriumil, kuhu on oodatud mitte ainult selle peo peakangelased, aga ka kogu regiooni elanikud.

-Programm, nagu ka eelmistel aastatel, on väga mitmekesine. Tulevad spordi ja mängude tsoonid. Tänavu tulevad täiesti uued atraktsioonid. Laste tsoonis ootavad lapsi elustunud multifilmide kangelased. Ei saa läbi ka laste diskota, konkursiteta, mille võitjaid autasustatakse meeldivate auhindadega. Lapsed võivad osaleda meistriklassides. Töötama hakkab ka teaduse teater.

-Pidustuste kulminatsiooniks saab pool tundi pärast algust parimate kaevurite autasustamine. Orienteeruvalt kell 14.30 astuvad lavale Eesti Energia juhid ja meie kontsernijuhid. Nemad kutsuvadki lavale parimatest parimad spetsialistid.  Esinema tulevad ka Eesti parimad artistid nagu Alika Milova, Eesti otsib superstaari 2021 aasta konkursi võitja. Meile juba tuttav Tatjana Mihhailova ja üks parimatest Eesti rockmuusikutest ja lauljatest Tanel Padar, samuti veel ka Daniel Levi. Unikaalseks teeb selle kontserdi see, et esmakordselt esinevad artistid üheskoos ühise programmiga, mis on spetsiaalselt Kaevurite päevaks ette valmistatud. Oma kontserdi tähed alustavad kell 18:30.

Kirjutas Jevgeni Kapov

Autori foto

Reklaam