Saabub teie ametialane püha. Kohtla-Järve linn tekkis ja arenes just tänu põlevkivi kaevandamisele. Sellega arenes kogu meie põlevkivitööstus.

Tänu teadusmahukale ja edukale tööstuse arendamisele sai Kohtla-Järvest Eesti tööstuse pealinn. Linnast sai autoriteetne põlevkivitöötlemise teaduste keskus. Põlevkivi kaevandamise ja töötlemise arendamine andis võimsa tõuke keemiatööstuse arengule. Enamiku Kohtla-Järve perede heaolu sõltubki põlevkivi tootmise või töötlemisega seotud ettevõtete edust.

Kaevurite päeva tähistatakse siin piirkonnas alati erilise meeleoluga. See on üks massilisem ja lemmikum pidustusi Kohtla-Järvel. Just kaevurite töö pani aluse paljude Kirde-Eesti linnade ja asulate arengule. Meie mäletame seda. Põlevkivi pealinna volikogu esimehena õnnitlen kõiki Kohtla-Järve linna elanikke saabuva ametialase Kaevurite päeva puhul! Annan edasi oma õnnitlused samuti ka Kiviõli, Jõhvi, Mäetaguse inimestele ja kõikidele meie piirkonna kaevuritele ning nende peredele. Soovin meile kõigile kordaminekuid, tervist ja edu sellel keerulisel ajal.

Tiit Lillemets Kohtla-Järve linnavolikogu esimees

Reklaam