Eelmise nädala alguses tuletas Jõulude ja Aastavahetuse tulekut meelde vaid kalender. Lemmikpühade lähenemisest andsid märku Kohtla-Järve Ahtme ja Järve linnaossa paigaldatud kuused. Puud toodi kohale lähedalasuvatest metsadest ja nüüd ootavad rohelised kaunitarid, et neid pidulikult ehitaks.

Esimesena pandi kuusk Järve linnaossa Virula väljakule, kuusk toodi Iisaku metsast Lõpe küla lähedalt. Järgmisel päeval rõõmustas «puuraidurite» brigaad Ahtme linnaosa lapsi  kuuse paigaldamisega septembris avatud platsile. Ahtme saabus kohev kaunitar Alutaguse valla Kuusemetsa küla lähedalt metsast. Kohtla-Järvel tegeleb jõulukuuskede valiku ja paigaldusega ettevõtte “EKONV GRUPP OÜ” töötajad. Tööde teostaja juhatuse liige Jevgeni Makarov ütles Panoramale, et lisaks Sompa, Järve ja Ahtme kuuskedele kavatsevad nad tänavu paigaldada jõulukuuse ka Kukrusele.

– Jõulukuused pannakse kõikidesse linnaosadesse esimeseks Advendiks. Täna on 17. november ja juba on kaks väljakut saanud uusaasta- ja jõulupühade peamise kaunistuse, järjekorras on Sompa ja Kukruse. Puud tuleb veel ehtida, seega paigaldame need umbes nädal enne massiüritusi. Üks olulisemaid valikukriteeriume on loomulikkus, me ei püüdnud leida ideaalselt ühtlaseid kuuski, et need ei näeks kunstlikud välja. Kõige kõrgem kuusk on Järve peaväljakul, peaaegu kakskümmend meetrit.

Tehnika sissesõiduks Virula väljakule eemaldati ajutiselt betoontõkked ning et mitte rikkuda Ahtme uue väljaku katet, kattis brigaad graniitplaadid spetsiaalsete kilpidega. Linlased jälgisid kogu ettevalmistust ja paigaldamist suure huviga.

Esimese advendiküünla süütamise üritus Kohtla-Järve Järve linnaosas toimub 27. novembril kell 14.00 kuuse kõrval, kus kuulutatakse välja Jõulurahu ning esinevad kultuurikeskuse kollektiivid ja esineb linnaorkester Aleksander Saveljevi juhatusel. Põlevkivimuuseumi Valges saalis annab kell 15:00 kontserdi noorte vokaalansambel Illusio. Kell 17.00 toimub IV Virumaa muusikafestivali raames kontsert “Sveta!”, kus esineb Tallinna poistekoor.

Ahtmes väljakul algavad pidulikud üritused järgmisel pühapäeval kell 12.30.

… Ja järgmisel hommikul pärast Ahtme jõulukuuse paigaldamist sadas maha esimene lumi, mis tõi Kohtla-Järve elanikele jõulumeeleolu.

Aleksandr Šteinert

Autori foto

Reklaam