Seda, et talvepühad on ukse ees, on näha ka kalendrita. Linnades sadanud lumi, jõulukuused ning tänavakaunistused annavad inimestele märku, et on aeg mõelda lähedaste ja sõprade kingituste peale. Pealegi ei pea kingitus olema kallis, pigem võib see olla sümboolne, tekitada sooje tundeid. Käigud kaubanduskeskustesse võivad aega võtta. Ja sageli viib millegi eksklusiivse otsimine inimesed jõuluturgudele. Just siit leiate suure valiku käsitsi valmistatud tooteid, mida enamiku kaupluste riiulitelt ei leia.

Kohtla-Järve valmistub järjekordseks laadaks, seekord jõululaadaks.

Kolmas linnavalitsuse korraldatav käsitöölaat toimub taas Ahtme kesklinnas. Tänaseks on oma osalemisest teatanud juba umbes 20 käsitöölist erinevatest Ida-Virumaa linnadest.

– Kui me esimest laata korraldasime pidime otsima osalejaid, et projekti laiemalt tutvustada. Teiseks laadaks valmistumine oli juba palju lihtsam ning Jõululaadale registreerimise oleme juba lõpetanud. Avaldusi tuleb jätkuvalt, kuid paneme need ootenimekirja juhuks, kui mõni varem registreerunud käsitöölistest mingil põhjusel osalemast keeldub. Viimased kaks korda langesid laatade kuupäev laupäevale, seekord toimub kõik pühapäeval, 11. detsembril. Me ei konkureerinud teise messiga, mis toimub eelmisel päeval Jõhvis, et inimestel oleks võimalus mõlemat üritust rahulikult, kiirustamata külastada, – ütles Kohtla-Järve linnavalitsuse arendusosakonna spetsialist Tatjana Amerhanova.

 Panorama küsis:

– Kui tihti kavatseb linnavalitsus Ahtmes laatasid korraldada ja kas neid on järgmisel aastal oodata?

– Asi on selles, et me räägime käimasolevast kohalike kaupade ja teenuste turustamise edendamise projektist, mille tingimuste kohaselt pidi linn korraldama kolm laata. 11. detsembril toimub kolmas, tegelikult lõpulaat. Osalejad vabastati elektri eest tasumisest ja majade üürist, mis omal ajal soetati samuti projekti rahaga. Ja seni kui see projekt on jõus, ei saa linn üüri nõuda. Edaspidi peavad käsitöömeistrid kandma mõningaid kulutusi, kuid see teema, nagu ka majade üürile andmise kord, tuleb veel läbi arutada. Võimalik, et projekti õnnestub pikendada, – ütles Tatjana Amerhanova.

Ilja Telnov

Reklaam