Kohtla-Järve Pärna tänava Kesklinna põhikooli lammutatud vana hoone kohale kerkib hüppeliselt uus hoone. Värvilised plokid pandi kokku, andes lootust ehitus- ja kasutuselevõtu tähtaegadest kinni pidada. Ja mõned kodanikud tunnevad seda vaadates muret, et ehituse kiirus võib tulla kvaliteedi arvelt. Panorama palus selle linnale olulise objekti ehituse edenemist kommenteerida Kohtla-Järve abilinnapea kohusetäitjal majandusküsimustes Vitali Borodinil.

– Härra Borodin, Pärna tänavale ehitatakse hoogsas tempos koolimaja. Korpus on kokku pandud mitmevärvilistest plokkidest. Ehituse kiirus rõõmustab, kuid teisalt tekitab muret kvaliteedi pärast. Mis seal toimub?

– Mitmevärvilise otsuse tingis asjaolu, et konkursi võitis projekt nimega “Rubiku kuubik”. Seetõttu on hoone värvilahendus sarnane Rubiku kuubikuga, mis vastab selle sihtotstarbele. Ehitustempo kohta võin öelda, et kõik läheb plaanipäraselt. Detsembri töögraafiku järgi peaks hoone karp juba püsti seisma. Ehitajad liiguvad juba edasi sisevaheseinte ehitamise ja sisekommunikatsioonide paigaldamisega.

– Kuidas tempo vastab töö kvaliteedile?

– Muidugi on kvaliteet esmatähtis. Ehitusjärelevalve teostab kvaliteedikontrolli. Kuni kõik vastab meie nõuetele. Kooli vundamendi nurgakivi pandi tänavu 14. septembril. Ehitust teostab peatöövõtja, Rakvere firma Revin-Grupp. Vitali Borodin ütles nurgakivi asetamise tseremoonial, et ehituse maksumus on umbes 9 miljonit eurot. Eelmise aasta kevadel vana hoone lammutamisega alanud ehituse alustamise hetkel oli eeldatav maksumus 7 miljonit eurot. Selle raha eraldasid linn, riik ja EL struktuurifondid. Ehituse lõpp on planeeritud 2023. aasta suvele. “Juba praegu oli hinnatõus algsest lepingust umbes 1,5 miljonit eurot ja võimalik, et ehituse lõpuks tuleb kalkulatsiooni korrigeerida,” kommenteeris Vitali Borodin. Täna teatab ta täiesti kindlalt, et järgmise õppeaasta alguseks on uus koolimaja valmis vastu võtma õpilasi ja õpetajaid, kes praegu õpivad ja töötavad endise Järve Vene Gümnaasiumi ruumides Järveküla tänaval.

Nii et, 1. septembril jõuab Kesklinna kool praegu kehvas seisus Pärna tänavale tagasi.

– Härra Borodin, ma mäletan, et te ütlesite, et Pärna tänava remont algab pärast Kesklinna kooli ehituse lõppu. Kas plaanid on jäänud samaks?

– Jah. Vaatame aga, mis saab eelarvega ja siis teeme plaane. Lähitulevikus hakkame lammutama Vahtra10 tänaval asuvat hoonet, – ütles abilinnapea kohusetäitja.

Jevgeni Kapov

Autori foto

Reklaam