Tantsustuudio Viis Tähte tegi oma fännidele piduliku kingituse, näidates talvepidustuste eel kontserdikava nimega «Jõulumüsteerium».

Kohtla-Järve Kultuurikeskuse laval toimunud kontsert algas ebatavaliselt. 20 minutit enne kava algust ei tervitanud saali sisenevat publikut mitte vaikus, vaid kaks tüdrukut, kes lava serval kuuse ääres istusid. Soojadesse tekkidesse mähituna, käes kruusid kuuma teega, jutustasid nad üllatunud publikule tantsurühma elu eredamatest sündmustest viimase aasta jooksul. Nende lugu täiendati suurel ekraanil lühivideotega, mille filmisid noored ise ja koreograafid proovidel, etendustel, aga ka võistlustel ja festivalidel.

– Meie kollektiiv on muutunud suuremaks. Nüüd tegeleb selles üle saja lapse. Meie tantsuperre tuli pärast kollektiivi Radost sulgemist juurde noori. Me otsustasime näidata vanematele ja teistele vaatajatele, kuidas meie igapäevaelu väljaspool lava kulgeb, – räägib Viis Tähte kollektiivi juht ja koreograaf Ainikki Seppar. – Elu kollektiivis on pingeline, sest tants ei ole ainult lõputud proovid, kehaline treening, vaid ka ühised väljasõidud, suhtlemine, sõprus – kõik see, mis meelitab siia lapsi ja suuremaid, sõltumata nende koolikoormusest. Siin loob atmosfäär ise loovust. Ja nii juhtus ka programmi selle osaga, kus me videot ekraanil näitasime.

– Viisteist minutit lakkamatult stsenaariumi järgi rääkimine on professionaalsele saatejuhilegi üsna raske. Kui kaua teie kasvandikud valmistusid, sest neile kahele oli usaldatud oluline missioon – võtta publikut vastu?

– See idee tekkis viimasel hetkel. Arutasime seda noortega, nad toetasid seda. Aega oli vähe, vähem kui päev. Päev enne kontserti töötasime tüdrukutega läbi näidisteksti ja tegime kontserdipäeval mikrofonidega pooletunnise proovi. Programmi avasid Milana ja Irina – see on meie kollektiivi «kuld». Näiteks Milana on vaid üheteistkümneaastane, kuid neist seitse on ta pühendanud tantsimisele ja teab Viis Tähte kohta kõike, mida ka ei küsita. Irina on Milanost pisut vanem, kuid mitte vähem avatud ja särav inimene. Kuid meie kui juhtide ülesanne oli ainult tüdrukutega rääkida ja luua kodune õhkkond, aidata seda publikule edastada, et nad tunneksid soojust ja lohutust. Loodame, et see õnnestus.

Kohtla-Järve linnapea Virve Linder õnnitles kollektiivi ja publikut saabuvate pühade puhul. Virve ja Ainikki õppisid ühes koolis ning kuigi igaüks läks elus oma teed, ühendas lõpetajaid loovus. Ainikki kollektiiv osales korduvalt üritustel mille kaaskorraldajaks oli proua Linder. Tema omakorda jättis kasvava kollektiivi ellu jälje, olles selle juba aastaid tagasi välja mõelnud ja nüüd äratuntava logoga esitlenud.

Tantsustuudio Viis Tähte jätkab kasvamist, soovijaid tuleb ka kooliaasta keskel.

– Meil on palju uusi poisse. Talvist kontserti tehes soovisime ennekõike pakkuda võimalust suurele lavale astuda neile, kes hiljuti meie juurde tulid. Isegi kui laps tegi trenni vaid paar nädalat, tahtsime, et ta läheks lavale, küll “finaali”, aga koos kõigi teistega. See on tähtis. Neil on veel aega oma uusi oskusi demonstreerida, sest aruandekontserdid toimuvad kevadel, kuid lavalemineku emotsioone tahtsin anda nüüd, pühade eel, – ütles Ainikki Seppar.

17. detsembril toimunud kontsertprogrammis sai publik näha etteasteid, mida noored olid pool aastat erinevateks projektideks ja festivalideks ette valmistanud, oli uusi tantse, aga ka lemmiknumbreid möödunud loomehooajast.

Ilja Telnov

Autori foto

Reklaam