Ahtme kergejõustikuhalli areenil toimusid iga-aastased jalgpallivõistlused, millest võtsid osa Kohtla-Järve koolide kuuenda, seitsmenda, kaheksanda ja üheksanda klassi õpilased.

Traditsioonilised linna koolide jalgpallikoondiste kohtumised on kantud õppeaasta jooksul toimuvate kompleksvõistluste nimekirja ja hõlmavad enam kui 11 spordiala.

Traditsioonilise linna talveturniiri läbiviimise eest vastutas Kohtla-Järve Jalgpallikool Storm. Treener Maksim Matvitšuk näeb sellistest võistlustest suurt kasu. Lisaks sellele, et võistlused võimaldavad erinevate koolide noortel sportlastel võrrelda mänguoskusi, aitavad võistlused kohalikel spordiklubidel otsida võimekaid talente, kellest saaks häid jalgpallureid.

– Poisid lähevad jalgpalli mängima 7-8-aastaselt. Nüüd tegeleb meie klubis üle 70 sportlase. Ja kuigi valiku viisime läbi kooliaasta alguses, siis sellistel võistlustel nagu täna, jälgime ka lootustandvaid mängijaid erinevatest koolidest.

– Maksim, kas spordiklubi ülalpidamine on tänapäeval keeruline või lihtne?

– Praegustes tingimustes, mil hinnad pidevalt tõusevad, ei ole sporditegevust lihtne läbi viia, kuid see on võimalik. Meid toetab aktiivselt linn, Olümpiakomitee. Samuti on sponsorid, kes aitavad korraldada sõite võistlustele ja spordilaagreid.

– Kas viimastel aastatel on klubi aidata soovijate arv vähenenud?

– Õnneks on need, kes olid meiega algusest peale, endiselt meiega.

– Mida tuleks teie arvates teha, et spordi juurde tuleks veelgi rohkem koolilapsi?

– Viimastel aastatel on tingimused sportimiseks linnas suurepärased. Tekivad uued spordirajatised, uuendatakse vanu. Nüüd treenime uuel staadionil Järve linnaosas. Seega tingimustele pretensioone pole.

– Ja kui me räägime mitte pretensioonidest, vaid soovidest: lisaks uuele staadionile, mis mängijatel juba on, siis millist infrastruktuuri oleks teil hea meel näha?

– Tore oleks, kui staadioni lähedal oleks spordibaas või ruum, kus saaks hoida treening- ja võistlusvarustust, – jagas Maksim Matvitšuk oma soove.

11. jaanuaril selgitati 6.-7. klassi õpilaste seas välja tugevaimad võistkonnad. 12. jaanuaril võistlesid poodiumikoha eest 8.-9. klassi õpilased. Koolide 8.-9. klasside võistkondadest saavutasid kolmanda koha Maleva Põhikooli mängijad, teise koha saavutas Kesklinna Põhikooli võistkond. Esikoha saavutas Tammiku Põhikooli võistkond.

6.-7. klasside laste esikolmikus lõpetas Tammiku Põhikooli võistkond. Pronksmedalile tuli Järve Põhikooli võistkond. Esikoha saavutasid Kesklinna Põhikooli õpilased.

Ilja Telnov

Autori foto

Reklaam