25. märtsil lõppesid linna maleklubi Diagonaal saalis mitu nädalat kestnud Kohtla-Järve lahtised tavamale meistrivõistlused. Meistrivõistlustel osalesid maletajad Jõhvist, Püssist, Kiviõlist ja Kohtla-Järvelt.

Võistlus peeti Šveitsi süsteemi järgi 7 voorus. Sellest võtsid aktiivselt osa noored sportlased, kelle hulgas olid ka neiud.

Kohtla-Järve lahtistel meistrivõistlustel sai kuldmedali Roman Abramov, kes võttis 7 punkti seitsmest. Teist ja kolmandat kohta jäid jagama Ida-Virumaa maletajate vanim esindaja Nikolai Dunaev ja Vladimir Verhni. Mõlemad sportlased said 5 punkti. Noorema põlvkonna maletajate parimaks tõusis 4,5 punkti kogunud Marek East, kes saavutas edetabelis neljanda koha. Seenioride parim Boriss Zaitsev kogus sama palju punkte. Alla 12-aastaste osalejate seas näitas 4 punktiga parimat tulemust Maksim Gridin ja tüdrukutest sai 4 punktiga parima tulemuse Alisia Lagoda.

– Õnnitleme Roman Abramovit Kohtla-Järve tšempioni tiitli puhul. Pikka aega püüdis Roman seda aga tiitel libises kuidagi käest. Kui aga näidata kvaliteetset enesekindlat mängu, tuleb 100% tulemus ja kõik saab selgeks ammu enne turniiri lõppu. Õnnitleme Nikolai Dunajevit hõbemedali ja 88. sünnipäeva eel näidatud raugematu vapra mängu puhul! Õnnitleme pronksmedali puhul meie uustulnukat Vladimir Verhnit, kes just hiljuti registreeris oma liikmelisuse klubis Diagonaal. Tuleb märkida väga tuntavat edasiminekut noore Marek Easti mängus. Soovime kõikidele turniiril osalejatele edaspidist edu ja edenemist males, – ütles Boris Zaitsev pärast meistrivõistluste tulemuste kokkuvõtmist.

Möödunud malevõitlustest on saanud hea treening enne eelseisvaid vabariigi meistrivõistlusi kõigis vanuseklassides.

Ilja Telnov

Foto SK Diagonaal

Reklaam