Lüganuse vald plaanib püstitada kodanikualgatusel 2022. aasta suvel Maidla mõisakooli kõrvale kuulitõukaja ja kergejõustiklase Heino Lipu ligi kahemeetrise pronksskulptuuri. Sellega tähistatakse spordisangari 100. sünniaastapäeva.

2007. aastast hakati legendaarse kergejõustiklase auks läbi viima mälestusvõistlusi kuulitõukes. 2018. aastal otsustati rajada Heino Lipule mälestussammas. Projektiga hakkasid tegelema Heino Lipu Fondi juhatuse liikmed Ahto Paavo ja Ants Nurk. 2019. aastal valmis projekt „Heino Lipp 100″ ning alates 2020. aasta juulist on projekti tegevused konkreetsemat ilmet võtnud. Valminud on skulptuuri makett skulptor Aivar Simsoni poolt. Mälestussammas planeeritakse püstitada Maidla mõisaparki ning lisaks pronksskulptuurile on MTÜ-l plaanis avaldada ka raamat „Heino Lipp 100″.

25. novembril korraldas Heino Lipp Fond MTÜ Maidla mõisas pressikonverentsi, kus avalikustatati mälestussamba kavand ning tutvustai projekti „Heino Lipp 100″ raames planeeritud tegevusi. Kohal oli olümpiavõitja Gerd Kanter ning paljud projekti eestvedajad ja toetajad.

Larissa Kaljurand

Reklaam