Sillamäe rannapromenaadi ehitus jõuab järk-järgult lõpusirgele. Suurem osa ehitustöödest on juba selja taga ning ees ootab põnev etapp – erinevate konstruktsioonide rajamine, teatab Sillamäe linna internetiportaalil info- ja turundusspetsialist Olga Eskor.

Promenaadil on lõppenud kalda tugevdamise ja betoonitööd, ehitatud elektri-, vee- ja kanalisatsioonivõrgud, paigaldatud valgustuspostid ning tehtud purskkaevu alused. Rannapromenaadi ja linna ühendamiseks on rajatud sillad. Robinsoni sild valmistatakse Tartus eritellimusel ning paigaldatakse promenaadile kevadel. Sildadel ja Mere puiesteega piirneval alal on paigaldatud viikingite stiilis piirded.

Hetkel teostatakse tänavakivi paigaldustöid. Promenaadi põhitee kaetakse klinkertellisega. Ehitajatel on käsil ka spordiplatside alused. Peagi algavad vaatetorni ja puitterrasside rajamistööd. Riietuskabiinid, istepingid jms paigaldatakse kevadel.

Rannapromenaadile rajatakse erinevad objektid ja konstruktsioonid: mitmetasandiline seitsme meetri kõrgune vaatetorn, puitterrasside platvormid, palliväljakud, laste mänguväljakud. Promenaadile ehitatakse ka seitse leedvalgustuse ja aurugeneraatoritega varustatud purskkaevu ning seiklusrada koos üle Sõtke jõe viiva Robinsoni sillaga.

Sillamäe rannapromenaad valmib selle aasta lõpuks. Linnaruumi mitmekesistava turismiobjekti  pidulik avamine on kavandatud 2021. aasta maikuusse.

Larissa Kaljurand

Reklaam