15. detsembril andsid ehitajad linnavalitsusele üle rannapromenaadi, kuid ametlikult avatakse uus turismiobjekt alles 2021. aasta kevadel.

Sillamäe on viimased aastad tegelenud aktiivselt rannaala korrastamisega ja projektidega, mis võimaldaksid erinevat mereliiklust ning ranna aktiivset kasutamist puhkuseks ja vaba aja veetmiseks – nimetame seda linna merele avamiseks. Linnapilti uuendatakse eesmärgiga, et väikesadama ja reisiterminali valmides saaksid turistid jalutada otse sadamast kesklinna. Valminud rannapromenaad on põhiliseks ühenduseks ranna äärde jäävate objektide ning ajaloolise kesklinna vahel, aga ka võimalus promenaadil huvitavalt vaba aega veeta.

Promenaadile on rajatud erinevad objektid ja konstruktsioonid: mitmetasandiline seitsme meetri kõrgune vaatetorn, majakas, puitterrasside platvormid, palliväljakud, laste mänguväljakud, istumiskohad, lõkke- ja grillikohad. Uuel objektil on seitse leedvalgustuse ja aurugeneraatoritega varustatud purskkaevu ning seiklusrada. Kevadel paigaldatakse promenaadile üle Sõtke jõe viiv Robinsoni sild ja riietuskabiinid.

Linnaruumi mitmekesistav uus turismiobjekt pakub ehedat, olemuslikku ja atraktiivset Sillamäe elamust nii linna külastajatele kui ka linnaelanikele. Promenaadil leidub meelelahutust ja põnevat tegevust kogu perele ning sellest saab atraktiivne spordi- ja kultuuriürituste läbiviimise koht. Suvel sobib promenaad ka rannapuhkuse nautijatele.

„Ootame kevadet, et saaksime selle objekti vastu võtta ja elanikele kasutada anda. Koostöö nii ehitajate, projekteerijate, omanikujärelevalve kui rahastajatega on olnud väga hea ja tundub, et kõik osapooled on seda projekti nii südamega võtnud, et igaüks on teinud rohkemgi kui leping ette nägi. See on suur projekt nii linnaruumi heakorrastamisel, vaba aja veetmise võimaluste loomisel, aga ka linna majanduselu elavdamisel, et luua turistidele linnas rohkem võimalusi ja tagamaks ka reisi- ja jahisadama arendamiseks atraktiivne keskkond ja turistidele liikumisteed,” kommenteeris uue objekti valmimist Sillamäe linnapea Tõnis Kalberg.

„Väga hea meel on anda koos oma tütarettevõttega Kaurits OÜ panus Sillamäele sedavõrd suurt väärtust lisava linnaruumi arendamisse. Promenaadil on kasutatud väga julgeid ja arhitektuurselt keerukaid lahendusi, mida tavapäraselt kaldakindlustuste puhul ei tehta. Töötamine tormidele avatud kitsal rannaribal muutis ehitusprotsessi üksjagu keerukaks. Aitäh tellijale usalduse ning kõikidele koostööpartneritele ja töövõtjatele hea koostöö eest!” ütles Nordecon AS-i juhatuse esimees Gerd Müller.

Sillamäe rannapromenaadi projekteeris Selektor Projekt OÜ, ehitas Nordecon AS ning omanikujärelevalvet teostas Infragate Eesti AS. Tööde üldmaksumus on 4 055 703 eurot. Projekti rahastati Piirkondade Konkurentsivõime Tugevdamise programmist: Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus toetas promenaadi rajamist 2,3 mln euroga ning ülejäänud osa finantseeriti linna eelarvest.

Olga Eskor, info- ja turundusspetsialist
Foto: Olev Mihkelmaa

Reklaam