Euroopa Liidu ühenduuste algatuste programmi LEADER toetusel on ilmunud uus värvirikkas pildialbum, mis sisaldab endas fotosid ja lühiinfot iga projektis osalenud Leader piirkonna kohta. Pildialbum valmis koostööprojekti “Pealinnast piirilinna” raames.

Margit Pärtel, koostööprojekti „Pealinnast piirilinna“ projektijuht kirjutab pildialbumi sissejuhatuses: “Võta aega ja tule uudista, mida pakub kauni loodusega Eestimaa põhjaserv. Leiad kvaliteetset kohalikku toitu, parimaid veinitootjaid, põnevaid seiklusparke, võimalusi rahulikuks looduse nautimiseks, matkaradu ning kunagist mõisakultuuri. Tule hea seltskonnaga – jalgrattal, matkates, rongiga, autoga või meritsi”. 

2015. aastal alguse saanud koostööprojekt avaldab mõju Eesti põhjaranniku kui ühe olulise turismisihtkoha tuntuse kasvule ning annab võimaluse suurendad rannikupiirkonna ettevõtjate koostöövõimalusi. Koostööprojekt „Pealinnast piirilinna“ kutsub inimesi teekonnal peatuma ning saama osa erinevatest maitsetest, elamustest ja vaatamisväärsustest. 2020. aastal käivitus „Pealinnast piirilinna“ kaardirakendus Navicup äpi keskkonnas, mis on kättesaadav nii telefonis kui arvutis kodulehel www.pealinnastpiirilinna.ee

Uues pildialbumis leiab infot ligi sajast erinevast objektist – muuseumitest, majutuskohtadest, toitlustusettevõttest, turismitaludest. Näiteks, Põhja-Harju Koostöökogu tutvustab 15 objekti, Arenduskoda – 24 objekti, Kirderanniku Koostöökoda – 25 objekti ja Virumaa Koostöökoda – 24 objekti.

Pildialbumi kujundas Tapa Kunsti- ja Muusikakooli kunstiõppejõud Liina Kald. Materjalide koostajad on Elsa Hundt, Kadri Kuusmik, Ülle Marits, Maarja Raja, Margit Pärtel, Reili Soppe ja Heiki Vuntus. Kasutatud on 15. fotograafi pilte.

Äsja ilmunud pildialbum on suurepärane reisikaaslane põhjaranniku avastamisel.

Larissa Kaljurand

Reklaam