Ida-Viru Jahimeeste Seltsi teatel algavad 10. aprillil 2021 järjekordsed jahikursused. Õppetöö toimub eesti ja vene keeles. Jahimehi oodatakse täiendama teoreetilisi teadmisi nädalavahetustel seltsi majas, Oru 1A, Jõhvi.

Kursus sisaldab jahiteooria ja laskmise koolitust. Lektoritena on kaasatud Eesti Jahimeeste Seltsi tegevjuht Tõnis Korts, jahimees Peeter Hussar, kes on Lahemaa raudvarana tuntud loodusgiid ning laskespetsialist Konjust Gunnar Kõue.

Huvitav on uudistada jahimeeste õppematerjale, kus leiab näiteks ka rariteetseid väljaandeid – Jahimehe käsiraamatud Teaduse kirjastuselt aastast 1913 ja Jahimeeste Seltsi kirjastuselt aastast 1924 ning Riigimaade ja metsade valitsuse väljanne “Jahinduse käsiraamat” aastatst 1938.

Jahikursuse õppematerjalide seas on ka teatmik “Eesti jahiulukite nimetusi eri keeltes” ja inglisekeelsed käsiraamatud „Seakatk ja bioohutuse tagamine jahipidamisel” ning “Jätkusuutlik jahindus ja Natura 2000”.

Larissa Kaljurand

Reklaam