Eesti Betooniühingu ja Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liidu korraldatavale konkursile Aasta betoonehitis 2020 esitati seekord 29 ehitist, mille hulgast valis Betooniühingu juhatus välja 21 nominenti.

„Tänavuse võistluse saak on rikkalik nii hulgalt kui geograa§ alt. Nii laia geograa§ list katvust ei ole betoonehitise võistlusel aastaid olnud,” ütleb Eesti Betooniühingu juhatuse esimees Tiit Roots portaalis ehitusest.ee avaldatud teates.

Aasta betoonehitis 2020 konkursile on esitatud koolihooned kui lasteaed, tootmis- ja büroohooned, eramud ja kortermajad, arhitektuursed väikevormid ja kindluse rekonstruktsioon, rannapromenaad ja sadam, tervishoiurajatised ja ujula, elamuskeskus ja tankodroom, samuti suurepärased näited Eesti betoontoodete ekspordist.

Hea on märkida, et konkursi nominentide seas on 6 Ida- ja Lääne-Virumaaga seotud ehitist. Väärika ehitussektori aastatiitli nominentide seas on Narva linnuse konvendihoone rekonstrueerimine (ehituse peatöövõtja, betoonitööd: Scandec Ehitus OÜ), Rakvere Vallimäe Vabaõhukeskus (ehituse peatöövõtja: YIT Eesti AS), Sillamäe rannapromenaad (ehituse peatöövõtja: Nordecon AS, Kaurits OÜ), Sillamäe politsei ja pääste ühishoone (ehituse peatöövõtja: Dreibau OÜ), Sisekaitseakadeemia Narva õppekeskuse ja Tartu Ülikooli Narva kolledži ühine õppe- ja majutushoone (ehituse peatöövõtja: Nordecon AS), Tapa lähiharjutusala (ehituse peatöövõtja TREV-2 Grupp AS).

Aasta betoonehitis konkursi eesmärgiks on leida ja esile tõsta ehitisi, mille nägusus ning efektiivne ja ökonoomne teostus demonstreerivad betooni kui kodumaise materjali eeliseid ja võimalusi. Betooniühingu juhatus otsustas, et võistluse „Aasta betoonehitis 2020” võitjate väljakuulutamine ja 2021. aasta Betoonipäev toimuvad 2021. aasta maikuus.

Larissa Kaljurand
Fotod: ehitusest.ee (Betooniühing, Olev Mihkelmaa, Maris Tomba)

Reklaam