22. veebruari hommik muutis ilmaolude tõttu Ida-Virumaa sõiduteed ülimalt ohtlikeks. Autojuhtide sotsiaalmeedia portal EZ-doki nimetas avarirohket olukorda “Lahing Narva lähistel”.

Eelmise eesmaspäeva varahommikul liikusid Tallinna-Narva maanteel maksimaalse kiirusega20-30 km/h. Mõnel tõusul Sinimäe ja Narva kandis ei suutnud suuremad kaubaautot üldse liikuda.

Juba pühapäeva (21.02) õhtul jõudsid esimesed avariide teated häiretelefonile. Sama jätkus ka esmaspäeva varahommikul. Tallinn-Narva maanteel olid mitmed sõidu- või veoauto on libeduse tõttu sõitnud kraavi.

Pühapäeval, kella 4.50 ajal teatati häirekeskusele liiklusõnnetusest Tallinna-Narva maantee 197. kilomeetril, kus libeduse tõttu põrkasid kokku kaks sõiduautot. Keegi õnnetuses vigastada ei saanud ja osapooltega tegeleb edasi kindlustus.

Kella 5.40 ajal teatati liiklustakistusest maantee 195. kilomeetril, kus libeduse tõttu jäi veoauto teele risti. Liiklus oli ümber suunatud Narva-Jõesuu kaudu. Õnnetuspaigale sõites märkasid politseinikud veel üht abi vajavat veokit.

Sugugi kergem ei olnud ka Sillamäe linna autojuhtidel, kes leidsid varahommikul enne tööle sõitmist oma autod kaetuna paksu jääkihiga. Autouste ja klaaside puhastamine võtis aega üle 30. minuti. Mõnigi töömees jäi tööle hiljaks.

Samal päeval kella 15.19 ajal juhtus liiklusõnnetus Narva-Jõesuu linnas Laagna külas, kus 40-aastane mees kaotas libedal teel sõiduauto BMW 320D üle kontrolli ning kaldus vastassuunavööndisse, kus põrkas kokku veoautoga Volvo FH, mida juhtis 49-aastane mees. BMW juht toimetati Narva haiglasse kontrolli.

Ida-Viru Ühistranspordikeskus oli nendel päevadel mitmel korral sunnitud muutma või ärajätma busside väljumised. Näiteks 22. veebruaril  seoses raskete teeoludega bussid ei teenindanud Toila ja Voka vahelisi Pühajõe kalmistu, Pühajõe ja Vanakooli peatusi. 23. veebruaril seoses raskete teeoludega ei väljunud kell 18:15 maakonna bussiliin nr 105A Jõhvi – Voka – Toila – Valaste – Saka – Kohtla-Järve – Jõhvi.

Parem polnud olukord ka teistel Põhja-Eesti teedel. Politsei sai 22. ja 23. veebruaril (kella 6-st kuni kella 6-ni) üle Eesti 275 teadet liiklusõnnetustest, milles sai viga kokku 5 inimest. Ligi pool ehk 177 liiklusõnnetustest juhtus Tallinnas.

Transpordiamet kuulutas välja rasked teeolud terves Eestis ning alles kaks päeva hiljem Transpordiamet lõpetas rasketest ilmaoludest tingitud olukorra. Samas kõrvalteedel ja eriti kruusateedel on teeolud jätkuvalt väga keerulised. Teehooldajad on kõikjaal väljas täies koosseisus, et teha libedusetõrjet kõikidel teedel, kuid see võtab aega.

Larissa Kaljurand

Reklaam