Projekt saab toetust Euroopa Regionaalarengu Fondist piirkondade konkurentsivõime tugevdamise toetusmeetmest. Linnakeskustele suunatud projektide puhul toetatakse linnakeskuse avaliku ruumi, sealhulgas linnasüdamete ja väljakute kaasajastamist ettevõtlusele atraktiivsemaks muutmise eesmärgil.

Rajatav keskväljak ei ole pelgalt vaba aja veetmise või lõbutsemise koht, vaid peab aitama kaasa keskusega piirnevate töökohtade säilitamisele ja uute loomisele. Vastasel juhul ei oleks projekti abikõlbulik. Sellest kriteeriumitest lähtudes sai valitud ka platsi asukoht.

Plats tuleb suuremas osas kivikattega, rajatakse ka peenraid, pergola ja istumiskohti. Peenardel kasutatakse peamiselt püsikuid – metsviinapuid, õunapuid, pinnakatteroose, viirpuid ja kiviktaimlataimi, kasutatakse ka hooajalisi üheaastaseid lilletaimi. Väljakule rajatakse laste mänguala traditsiooniliste kiikedega, liumäega, vedru- ja kaalukiigega ning mõne huvitava hariva mänguga. Paigaldatakse konsool, kuhu saab vajadusel püstitada jõulukuuse. Tähtis koht platsil on turu müügilettide ala, kus saavad müügipindasid kasutada aiasaaduste kasvatajad, keda on siiani olnud väga kurb näha kükitamas poe taga. Kogu ala alla rajatakse kommunikatsioonid, vee- ja sadevee torustikud ja ettevalmistustööd teeme ka purskkaevu rajamiseks lähitulevikus. Keskus vajab ka hädasti avalikku tualetti, mille jaoks rajatakse vajalikud kommunikatsioonid, et lähitulevikus, kui mitte sama projekti koosseisus paigaldada tualett. Rajatakse kogu platsi LEDvalgustus, nagu ka mujal linnas.

Peaehitaja on Terre Ehitus OÜ ning objekt peab valmima 2021. aasta lõpuks. Projekt rahastab Euroopa Regionaalarengu Fond, Lüganuse Vallavalitsus ning AS Kiviõli Kaubahoov.

Seoses Kiviõlis keskväljaku ehitustöödega Lüganuse Vallavalitsus kinnitas ajutise liikluskorralduse. Suletakse Põllu tänav, millel liigub ajutiselt ainult rasketehnika.  Jalakäijad, kes on harjunud kaupluse Coop juurest minema otse üle platsi Maxima suunas, palutakse kasutada liikumiseks Metsa tänavat.

Ajutine liikluskorraldus Põllu tänaval kehtib esialgu 12. aprillini. Lüganuse vallavalitsus palub teatud ebamugavustesse suhtuda mõistvalt.

Larissa Kaljurand

Reklaam