Ida-Virumaa ei ole pelgalt seiklusi täis maakond. Ida-Viru on ühtlasi kogukond, kus väikesed ettevõtted teevad koos suuri asju. Kus muuseumid vajavad spaasid ja restoranid vajavad muuseume. Kui üks neist saab põntsu, mõjutab see teisigi. Koos moodustatakse tervik, kus elatakse sümbioosis. Iga tükk selles suures pusles on oluline ning igaühel on rääkida oma lugu.

Ida-Viru Turismiklaster algatas kampaania, milles kõigil klastri liikmetel on võimalus rääkida oma lugu. Ettevõte ei ole ju pelgalt toode või teenus. Ettevõte on inimesed selle taga. Inimesed, kes toimetavad väsimatult selle nimel, et kohe kui pandeemia on saadud kontrolli alla, oleks ikka ja jälle põhjust Ida-Virumaale tulla. Niisiis jagabki Ida-Viru kõigiga, kes tahaksid leida innustust, inspiratsiooni või ehk hoopis samastuda, oma lugusid. Tutvu nendega https://idaviru.ee/meielood/.

Teiste seas räägib Kiviõli Seikluskeskuse instruktor Ott Hang oma loo sellest, kuidas maandus põline Tartu poiss teisel pool maakera Jaapani suusanõlvadel. Kuidas siis tee teda tagasi kodumaale, kuid sedapuhku hoopis Kiviõlisse tõi, ja mis teda siia jääma veenis.

Kauksi puhkemaja perenaine Piret Talistu on puhkemaja pidanud juba 20 aastat ja tema ind ei paista sugugi raugevat. Mis on pika karjääri saladus? Kuidas leida motivatsiooni pingutada? Ja mis on kõige veidram „pahe”, mille poole iga puhkemaja pidaja enamasti hoopis püüdleb?

Oma lugusid inspiratsioonist ja armastusest oma tegevuse vastu jagavad 18 erineva Ida-Viru ettevõtte inimesed:

Kiviõli Seikluskeskus
Kauksi puhkemaja
Victoria bastionid
Narva muuseum
Saka mõis
Alutaguse matkaklubi
Toila Valgevilla
Mäetaguse mõisa hotell & spaa
Everest Kiviõli hostel
Astri ja Fama keskused
Eesti Kaevandusmuuseum
Blueray ajarännak „VR Toila 1938″
Karukella puhkemaja
Meresuu SPA Hotell
Gruusia trahter Mimino
Vaivara Sinimägede muuseum
Toila SPA Hotell
Iisaku kihelkonna muuseum

Igaühel neist on selleks omad põhjused ja igaühelt neist on midagi õppida. Üks, mis kindel – maailm on nende inimeste pärast natuke parem paik. Ja kui elu on taas natuke turvalisem, siis on just nende lugude pärast põhjust taas Ida-Virumaale sõita. Olete oodatud! Kohe, kui oleme avatud…

Kadri Jalonen, turismiklastri koordinaator

Reklaam