Sillamäe linn algatas tänavu esmakordselt kaasava eelarve projekti, mille investeeringute kogumahuks 2021. aastal on 30 000 eurot. Sillamäe elanikud esitasid konkursile 27 ideed. Lõpphääletusele valis linnavalitsuse komisjon 13.

Linnakodanikud Dmitri Lett ja Aleksandr Bõstrjak arvavad, et linn vajab koerte jalutus- ja dresseerimisplatsi, mis võiks asuda Merepargis. Julia Kotšergina idee on samuti seotud lemmikloomadega. Tema panustaks kaasava eelarve summad spetsiaalsete  koerte väljaheitekonteinerite paigaldamisele. Sillamäe Vene Kultuuriseltsi meelest on aeg Pavlovi tänava ja Gagarini tänava ristumisele suure kivi juurde paigaldada Ivan Pavlovi mälestuspink. Jelena Berezina teeb ettepaneku paigaldada Mereparki eesti traditsiooniline puidust rahvuslik kiik.

Aet Kiisla arvates peaks kaasava eelarve abiga paigaldatama aastaringselt kasutatav tasuline WC ranna ja terviseraja piirkonda.

A. Borotõnskaja, J. Ignatova, A. Sõtšjova, J. Rušakova ühine idee on suunatud lastele. On ettepanek rajada lastele männimetsa sobilik mänguväljak, mis võiks olla laevakujuline ja nii seoks linna merega.

MTÜ Edukate Sillamäe Noorte idee eesmärk on rajada Linnaparki kaasaegne multifunktsionaalne ürituste korraldamise koht –  „Tuleviku park“.

Linnakodanikud T. Kalberg, A. Stepanov, A. Makarjev on arvamusel, et kõige rohkem vajab Sillamäe linn  turvalisi BiKeep elektritõukerataste hoiukohti laste- ja noorteasutuste juurde. Jaamade asukohad oleksid spordikompleks: gümnaasium, raamatukogu, huvi- ja noortekeskus muusikakool Ulei, Sillamäe Eesti Põhikool – need on kohad, kus lapsed liiguvad.

Linnakodanik Marina Safronova teeb ettepaneku paigaldada terviseraja ja mereranna vahelisele alale lamamistoolid. Ja kui raha üle jääb, siis võiks Mereparki tuua ka muud rannamööblit. Temalt on ka teine lõpphääletusele läinud idee – SILLAMÄE valgusreklaami paigaldamine kaupluste Maxima XX ja Magaziin vahelisele alale.

Anastassia Solomahina aga arvab, et Sillamäel võiks iga elumaja hoovis olla lauatennise laud.Kokku võiks linnas neid olla 20.

Sillamäe Kannuka Kooli ja Sillamäe Huvi- ja Noortekeskuse Ulei ühise ideena peaks jäädvustama Kannuka küla ajalugu. Selleks on vaja paigaldada mälestusmärk ja vastava sisuga infotahvel.

Linnakodanik Ljubov Petrova idee järgi on vaja anda Aleksandr Popolitovi nimi kohalikule muuseumile. Sillamäe linna aukodanik Aleksandr Popolitov on kohaliku muuseumi looja ja kauaaegne muuseumi peavarahoidja.

Sillamäe linn korraldab ajavahemikul 3.mai kuni 14. mai kaasava eelarve ideede rahvahääletuse. Rahvahääletusel saab osaleda iga vähemalt 16-aastane isik, kelle elukohana rahvahääletuse ajal on rahvastikuregistris Sillamäe linn. Elanikul on võimalik anda hääl kahe enim meeldiva idee poolt.

Larissa Kaljurand

Reklaam