Toomas Nõmmiste korraldatud Saka kultuurisündmused on juba mitmendat aastat popuraarsust kogunud. Kevadiste piirangute leevendamise esimestel päevadel oli selge, et 2021. aasta väljakuulutatud  kontserdisari Posti Piknikulaval toimub täies mahus. Avakontserdi andis Bonzo, keda tunneme ka Andrus Albrechtina.

Pühapäeval, 16. mail kogunes publik  Posti Piknikulava juurde juba tund aega varem, kui seda oli kuulutuses kontserdi alguseks märgitud. Kasutati võimalust nautida pikniku ja kodukohviku meeleolu. Korraldajad oskasid välja võluda kevadise päikeseloojangu ja vihmapilved läksid ka kaugelt mööda.

Kes pole varem Sakas Posti talus käinud, said enne kontserdi algust teada Piknikulava loomise loost. Huumorisoonega taluperemees Toomas Nõmmiste pajatas kokkutulnutele, et lava on üks “väike juurdeehitus tomatikasvuhoonele”. Naljad võeti kena aplausiga vastu, oli tunda, et inimesed on väsinud keeldudest ja ürituste piirangutest. Publik õhkas soovist naasta aega, kus saime vabalt teatrit või kontserti nautida.

Bonzo alustas teatest, et pole üle aasta saanud publiku eest esineda, siit ka väike esinemisnärv.  Üle tunni kestev kontsert muutus põimikuks mõnusatest naljadest, lauludest ning muusika ja sõnade loomisest.

Posti Piknikulava kontserdisarja omapära on veel selles, et igalt müüdud piletilt läheb üks euro heategevuseks – vähiravifondile Kingitud Elu. Meeldivaks üllatuseks oli piletitevaheline loos. Auhinna pani välja liikumine Viru Toit.

2021.aasta suvel astuvad lavale veel Marek Sadam, Kelli Uustani Trio, Piret Krumm, Jaagup Kreem ja Taavi Langi, Merike Susi, Paul Neitsov.

Mõned neist leiavad juba mitmendat korda tee Posti talu Piknikulavale. Posti talu alustas terrassikontserdist oma sõpradele juba 2019.aastal. Sündmus läks igati korda ja nüüdseks on sellest välja kasvanud juba väiksem festival, kus toimub kontsertide sari ja peremehe pikaaegsest korvpalli mängimisest ja jätkuvast huvist tingituna korvpalliturniir.

Järgmine Posti Piknikulava külaline on Kelli Uustani Trio. Konsert toimub 30. mail algusega kell 19.00.

Larissa Kaljurand

Reklaam