Sel aastal tähistasid Ida-Virumaa omavalitsused võidupüha Jõhvi promenaadil paarikilomeetrise jalutuskäiguga.

Teekonnal Jõhvi lääneservast hirve kuju juurest, kus esinesid Jõhvi valla rahvatantsijad, siirdusid rongkäigus osalejad  Kohtla-Järve linnaorkestri muusika saatel Jõhvi kesklinna. Lühikesed mälestustseremooniad toimusid kirikupargis Vabadussõja samba ja kindral Tõnissoni kuju juures keskväljakul. Jalutuskäigu sihtpunktiks oli kontserdimaja juures asuv Muusikaväljak, kus Ida-  Virumaa Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Eve East andis üle Aasta tegija 2020 tiitli ja Ida-Viru maakonna teenetemärgid ning jagas võidutuld Ida-Virumaa linnade ja valdade esindajatele.

Ida-Virumaa teenetemärgid anti Ida-Virumaa Tööstusalade arenduse juhatuse esimehele, tööstusalade arendajale Teet Kuusmikule ja Terviseameti Ida regionaalosakonna juhatajale Marje Muusikusele ning Aasta tegija 2020 tiitel Ida päästekeskuse juhile Ailar Holzmannile. Tunnustatavate nimed said teatavaks juba veebruaris, aga koroonapiirangute tõttu ei olnud varem võimalik pidulikult ja tiitlite vääriliselt üle anda.

Piduliku jalutuskäigu korraldasid Ida-Virumaa Omavalitsuste Liidu kokkukutsutud maakondlik toimkond. Võidupäeva korraldamisele andsid oma olulise panuse Kaitseliidu Alutaguse malev, Jõhvi Vallavalitsus, Ida prefektuur, Ida päästekeskus, Viru jalaväepataljon, Viru Vangla.

IVOLi teade

Reklaam