11. augustil avab Kellerteater Rakvere vanas elementaarkooli hoones põnevuslavastuste festivaliga “Virumaa värinad” uue teatrikoha – Köster Gööcki Maja.

Eesti esimene põnevusžanrile pühendatud teater, Kellerteater, alustas tegevust kaks aastat tagasi Tallinna Püssirohuaida hoones ja on tänaseks toonud välja juba üle kümne põneva lavastuse, mis on võitnud oma kaasahaaravate lugude ja erilise atmosfääriga nii publiku südamed kui kriitikute kiituse.

“Kellerteatri lavastusi on kutsutud Tallinnast välja juba teatri asutamisest saati, kuid keerulised piiranguid täis ajad on neid oodatud külastusi muudkui edasi lükanud. Augustis saab teoks esimene suurem väljasõit Virumaale kümne sündmusega, mida võib kokkuvõttes nimetada lausa väikeseks festivaliks, ütleb Kellerteatri asutaja ja juht Vahur Keller, ”Uhke tunne on avada Rakveres publikule ka täiesti uus kultuurikoht – Köster Gööcki Maja. See on ajaloolise elementaarkooli hoone, kus on õppinud mitmed Eesti suurkujud, ja mida kutsuti kunagi rahvasuus, seal tegutsenud legendaarse õpetaja järgi, köster Gööcki kooliks. Carl Georg Gööcki kuulsaim õpilane oli Fr. R. Kreutzwald, kes õppis tema käe all 1815–1817 aastal. Kaua tühjana seisnud koolimaja atmosfäär sobib põnevusteatri müstiliste lugudega ideaalselt ja koostööd selle ägeda uue kohaga Lääne-Virumaal on plaanis jätkata kindlasti ka edaspidi.”

11. – 19. augustini saab Rakvere uues põnevas teatrisaalis näha Kellerteatri nelja menukat lavastust. Neist kaks – “Armunud alkeemik” ja “Madame Brigitte” on ilma sõnadeta. Lisaks saab esmakordselt näha veel kahe lavastuse – “Canterville’i kummitus” ja  “Mõrvad Rue Morgue’il” salvestusi suurel kinoekraanil. Meediafirma StillFrame meeskonna uudne lähenemine etenduste filmimisel annab salvestustele kinolikult kaasahaarava mõju ja toob detailid publikule veelgi lähemale kui teatrisaalis. Etenduste ja seansside ajaks avatakse publikule ka Gööcki kohviku uksed.
11. ja 12. augustil näitab teater Virumaa publikule Grigori Osteri judinalugusid jütsidele, lavastuse ”Õuduste kool” ning Edgar Allan Poe ja Vahur Kelleri kummituslikku mõrvamüsteeriumi “Marie Roget’ mõistatus”, 13. ja 14. augustil etendub Soome teatriga Metamorfoosi koostöös valminud Soile Mäkelä ja Sandra Lange sõnadeta üksilduskomöödia “Madame Brigitte”, 18. ja 19. augustil saavad virulased nautida Vahur Kelleri ja Meelis Kubo ühisloomingus sündinud sõnadeta maagilist õuduskomöödiat “Armunud alkeemik”. Suurelt kinoekraanilt saab 14. augustil vaadata Oscar Wilde’i tuntud jutustusel põhinevat Teele Uustani ja Sandra Lange lastelavastust “Canterville’i kummitus” ning 15. augustil Edgar Allan Poe ja Vahur Kelleri maailma esimest detektiivilugu “Mõrvad Rue Morgue’il”.

Lisainfo ja piletid: https://kellerteater.ee/virumaa-varinad/

Reklaam