Pärast pandeemiapiiranguid on iga kontsert ja suvepidu kauaoodatud sündmus. Piirangute leevendamine võimaldas tähistada jaanipäeva ja võidupüha. Äsjaloodud uus valimisliit Jõhvikad alustas avalikku valimiseelset kampaaniat suvekontserdiga Jõhvi pargis.

Pühapäeval, 4. juulil toimunud suvekontsert Jõhvi pargis tõestas, et kaks aastat piiranguid on liig mis liig. Inimesed soovivad kuulata head muusikat, kohtuda sõpradega ning aktiivselt puhata. Jõhvis loodud valimisliit Jõhvikad, ärimehed ja kohalikud poliitikud Nikolai Ossipenko ja Dmitri Smirnov kutsusid Jõhvi valla inimesi nautima ülemaailmselt tuntud muusikakollektiivi Terem Kvartetti Venemaalt. Peterburi sümboliks peetav Terem Kvartett on kuulus oma uudse lähenemise poolest vene rahvapillidele. Keelpillikvarteti fenomen seisneb suutlikkuses kombineerida täiesti erinevaid esitustraditsioone. Terem Kvartetti iseloomustavad professionaalne virtuooslikkus, rahvalikkus, teatraalsus ning liikmete akadeemiline ettevalmistus. Kvarteti repertuaaris on üle viiesaja originaalpala ning parodeeriva fantaasia Bachi, Mozarti, Rimski-Korsakovi, Tšaikovski ja paljude teiste heliloojate tuntud teemadel.

Kontserdi avasõnas kõnelesid korraldajate poolt Jõhvi volikogu liikmed Dmitri Smirnov ja Jelena Bezvoditskaja, kes luges ette Nikolai Ossipenko pöördumise. Nädalaleht Panorama sai suhelda ka külalisesinejatega, kes rõhutasid, et on ka varem esinenud Jõhvis ja mujal Eestis. Eredad mälestused on Tartu laululava ja Pirita kloostri kontsertidest. Sellel korral peale Jõhvi esinetakse veel ka Tšaikovski- nimelisel festivalil. 35 aastat lavategevust on viinud kvarteti 30 riiki.

Dmitri Smirnov märkis oma tervituses, et koroonapiirangute tõttu ei olnud võimalik korraldada selliseid traditsioonilisi suurkontserte nagu vana aasta kontsert, naistepäeva pidustus ja festival Slaavi Valgus. Nüüd, kui piirangud lubavad korraldada suurüritusi kavatsevad Smirnov ja Ossipenko taastada traditsiooniliste kontsertite korralduse.

Nikolai Ossipenko pöördumises kõlas mõte meeldivast ja konfliktivabast suhtlemisest. “Las jääb minevikku see aeg, kui me saime suhelda ainult telefonitsi või onlines”, kirjutas Ossipenko pöördumises kontserdi publiku poole. Jelena Bezvoditskaja lisas omalt poolt veel, et temal on siiralt hea meel näha kontserdil vanemaid inimesi, tööveterane, kes on nõnda palju panustanud Jõhvi arengusse. Samuti kiitis Bezvoditskaja noori, kes otsustasid vabatahtlikult abistada üritustel valimisliitu Jõhvikad.

Peale muusikakuulsuste Venemaalt astusid laval üles tantsuõpetaja Tatjana Tulskaja õpilased. Oli saadaval tasuta supp ja meelelahutused külastajatele.

Elu esimest korda oli kontserdi kavajuhi rollis Evelyn Danilov, kes nüüd töötab firmas N&V arengudirektorina. Danilovi sõnul oli kontsert korraldatud nii, et ei olnud ühtegi lavalist või lavatagust apsu. Publiku meelestus oli igati positiivne. Evelyn Danilov on valimisliidu Jõhvikad üks asutajaliikmetest, kes täidab valimisliidu Jõhvikad valimiseelse kampaania juhi kohustusi. Tema sõnul kavatseb valimisliit Jõhvikad korraldada selle suve jooksul veel 3-4 suuremat üritust.

Larissa Kaljurand

Reklaam