Jõhvi lennuväljale on oodatud 24. juulil 2021 nii suured kui väikesed lennunduse huvilised.

Mis toimub õhus: Sobivate ilmastikuolude korral vahemikus 11:00-15:00 toimuvad erapilootide lennud ja võistlused (osaline korraldus ja päevajuhtimine: Hendrik Agur), mudellennukite/droonide võistlus (korraldaja: Jõhvi Lennuväli SA). Võimalusel toimuvad tasulised huvilennud Jõhvi kohal.

Mis toimub maal: väikelennukite näituseala, lennundusega seotud ettevõtete ja Eesti Lennuakadeemia telgid, Samuel Golombi marginäitus „Õhufilateelia“, laat (toitlustajad, kauplejad). Laval esinevad kohalikud koosseisud: Jõhvi Big Band, Kohtla-Järve noorteorkester, DB4, jms ning peaesineja on kell 15:00 ansambel Shanon. Toimub edasiste projekti tegevuste propageerimine ja huviliste ringi moodustamine.

Jõhvi Lennupäevad 2021 toimuvad sündmuse North-East Takeoff raames, mis on mitmepäevane sündmus, mis hõlmab endas konverentsi, Jõhvi lennupäevi kui ka lennundusega seotud asutuste külastused ning lennundusekspertide loenguid Jõhvis.

Päev varem,23. juulil Jõhvi Kontswerdimajas leiab aset regionaallennuduse teemadel pühendatud konverents. Ettekandjate seas on Eesti Vabariigi Riigikogu lennunduse aseesimees Timo Susslov, EASi välisinvesteeringute arendusjuht Raido Lember,  Eesti Vabariigi Riigikogu lennunduse toetusrühma esimees Henn Põlluaas, EASi äri- ja konverentsiturismi projektijuht Thea Gents, X-Fly kommunikatsioonijuht Toomas Uibo, Airport Regions Council tegevdirektor Sergi Alegre, Nordic Network of Green Aviation koordinaator Maria Fiskerud, Finncom Airlines tegevdirektor Juhani Pakari, Tartu linnapea Urmas Klaas,  Pärnu Linnavolikogu esimees Andrei Korobeini ning Jõhvi Vallavolikogu liige Arvo Aller.Konverentsil arutatakse regionaallennunduse hetkeolukorda ja arendusuundi. Konverentsi ja Lennupäeva korraldajate arvates regionaallennundus peaks olema riiklik prioriteet.

Larissa Kaljurand

Reklaam