Riigi Kaitseinvesteeringute Keskus (RKIK) avas eelmisel nädalal Jõhvi linnakus 13 varjualust, mis on mõeldud erineva tehnika hoiustamiseks. Varjualuste ehitajaks oli Virumaa ettevõte Revin Grupp OÜ ning lepingu maksumus oli koos käibemaksuga 3,6 eurot. 

„Algselt oli investeeringute kavas arvestatud vaid kolme varjualuse ehitusega, kuid projekti säästlikumaks muutmine ja hästi läbiviidud riigihange võimaldas ehitada suuremal arvul varjualuseid. Kokku ehitati Jõhvi 13 varjualust 3,6 miljoni eest. Olgu mainitud, et varjualuste juurde kuuluvad ka teed ja platsid ning need on samuti lepingu mahu sees,” märkis RKIK kirde taristuportfelli juht Külli Tulvik. 

Varjualused on killustikplatsil otstest kinnised ehitised, kus on võimalus hoida kaitseväe sõidukeid. Varjualustesse paigutatakse Jõhvi linnakus paiknev rasketehnika, nii suuremad kui ka väiksemad masinad. Üks varjualus mahutab 28 suurt  ja 56 väikest masinat. 

Viru jalaväepataljoni ülema asetäitja staabiohvitser major Ivo Silbaum tõi välja: „Kuna Eestis on neli aastaaega, siis uued varjualused, mis kaitsevad rasketehnikat nii lume, vihma kui ka niiskuse eest, tõstavad märgatavalt meie kaitsevõimet.”

Varjualuste kogu ehitusalane pindala on kokku 41 000 m2, millest ühe varjualuse ehitusala pindala on 1325 m2. Kogu teraskonstruktsioonide kaal on ligikaudu 265 tonni. Varjualustesse on lisaks toodud elekter ja õhkkuivatussüsteem. 

„Revin Grupp OÜ jaoks oli tegemist esimese suurema kaitseväe objektiga.  Tänaseks oleme lõpetanud sarnaste autovarjualuste ehituse Tapa linnakus ja alustanud Jõhvi tegevväelaste kasarmuhoone  projekteerimise ja ehitusega.  Usume, et oleme oma usaldusväärsust tellijale tõestanud ning ootame huviga uusi kaitseväe ehitushankeid,” lisas Revin Grupp OÜ eelarvestusosakonna juht Mikk Jalak. 

Jõhvis paiknevad 1. jalaväebrigaadi üksustest Viru jalaväepataljon, Kalevi jalaväepataljon ja tankitõrjekompanii.

Riigi Kaitseinvesteeringute Keskuse teade

Fotol: Vasakult paremale Revin Grupp OÜ eelarvestusosakonna juht Mikk Jalak, Viru jalaväepataljonist kapten Artur Kiri ja RKIK kirde taristuportfelli juht Külli Tulvik.

Reklaam