50 Jõhvi ja Kohtla-Järve Veteranide ja Pensionäride Sõpruskonna liiget teavad nüüd, et Kohtla-Järvelt pääseb maakonna keskusesse ka laevaga. Selleks peab küll eelnevalt sõitma bussiga Narva sadamasse. 6. augustil korraldasid valimisliitude Jõhvikad (Jõhvi) ja Progress (Kohtla-Järve) eakatele laevasõidu Narvast Narva-Jõesuusse mööda Narva jõge. Peale seda külastati samal päeval Meriküla dessandi mälestusmärki, kuhu asetati lilli ning süüdati küünlaid. Laevaekskursiooni ideest rääkis nädalalehele Panorama üks  ekskursiooni korraldajatest Evelyn Danilov.

Suvi 2021 jääb Ida-Virumaal meelde Narva ja Narva-Jõesuu vahelise laevaliiniga. Mootorlaev Caroline, mis liigub kahe linna vahel Hollandi lipu all, alustas reise juulis. 6.augustil said laevasõitu nautida ligi 50 Jõhvi ja Kohtla-Järve Veteranide ja Pensionäride Sõpruskonna liiget. Sõidu korraldajaks olid valimisliidud Jõhvikad (Jõhvi) ja Progress (Kohtla-Järve). Rahalised kulutused võttis enda kanda valimisliidu Jõhvikad esinumber, kohalik poliitik ja ettevõtja Nikolai Ossipenko.

Mootorlaev Caroline liigub ühes suunas veidi üle tunni aja. Täiesti paras aeg uudistada kaldaloodust, nautida värskendavat tuult ja soojendada end kuuma  tee ja pirukatega. Koos veteranide ja pensionäridega Kohtla-Järvelt ja Jõhvist tegid laevasõidu kaasa Evelyn Danilov ja Kirill Kõpp. Vestlustes osalejatega said Danilov ja Kõpp rääkida saabuvatest kohalikest valimistest. Inimesed küsisid tehtud töö kohta, paljud on endiselt arvamusel, et Evelyn Danilov võiks jätkata tööd Jõhvi vallavalitsuses ja kureerida sotsiaalvaldkonda.

Pärast mootorlaeva saabumist Narva-Jõesuu kai äärde, said ekskursioonist osavõtjad jalutada kuurortlinna tänavatel. Just 6. augustil avati Narva-Jõesuus linnapäevad.

Edasi viis tee Meriküla dessandi mälestusmärgi juurde, kuhu asetati lilli ning süüdati küünlad.

Veteranide ja Pensionäride Sõpruskonna juhatuse esimees Valeri Tumkomärkis, et väljasõit oli kenaks kingituseks ühingu liikmetele. „Ligi kaks aastat elasime piirangutes, inimestel on vaja elavat suhtlemist. Pealegi on laevareisid Narva jõel selle aasta suve üks populaarsemaid meelelahutusi”, ütles Tumko. Veel kinnitas Valeri Tumko, et reisi korraldus oli hea ja tagasiside igati positiivne.

Valimisliidu Jõhvikad esinumber Nikolai Ossipenko kinnitas nädalalehele Panorama, et on valmis toetama selliseid väljasõite seni, kuni jõenavigatsioon lubab. Kui sel korral olid sihtrühmaks eakad, siis tulevikus on kavas kaasata sõitudele ka meedikud ja õpetajad. Meedikud on kaks viimast aastat olnud võitluses pandeemiaga esirindel, aga õpetajatel on ees uus õppeaasta.

Evelyn Danilov aga palus avaldada kaks telefoninumbrit ja e-posti aadressi. Kõik, kes soovivad kasutada valimisliitude Jõhvikad ja Progress lahket pakkumist minna laevareisile Narva jõele mootorlaevaga Caroline, palutakse helistada telefonidel: 5164054 või 5182800. Võib saata oma soovi e-aadressile: johvikad2021@gmail.com

Jana Kuiv

Reklaam