Eesti taasiseseisvumise 30.aastapäevale pühendatud  pidulikul vastuvõtul 19. augustil 2021 andis Jõhvi vald teistkordselt välja Jõhvi raemedalid.

Raemedali kavalerideks said OÜ Corrigo juhatuse liige Tiiu  Sepp – pikaajalise tervishoiuteenuste arendamise eest; Ida-Viru Keskhaigla  kardioloog Andrei Volõnkin ja infektsioonihaiguste arst Jelena Šmidt – kvaliteetse tervishoiuteenuse osutamise eest; skulptor Aivar Simson – linnaruumi kunstilise kujundamise eest ning  Ida päästekeskuse valmisoleku büroo nõunik Heigo Olu – hindamatu panuse eest Jõhvi valla kriisikomisjoni töös.

Jõhvi raemedal antakse välja tegusatele ja Jõhvi arengusse jälje jätnud inimestele. Raemedaliga ei kaasne rahalist preemiat või muid hüvesid.  Jõhvi raemedal koosneb medalilindist (vertikaalselt asetsevast vallalipust) , mis on muaree siidist ja 925 oksüdeeritud hõbedast d32 mm medalimärgist.  Raemedali põhiliseks kujunduselemendiks on Jõhvi vapp aastast 1938.  Jõhvi vapikilbil on sümbolitena kolm hõbedast kuuske ja kullatud punahirve pea. Vappi ümbritsevad stiliseeritud kuuseoksad ning medali motoks on “Salus populi suprema lex” (Cicero), “Rahva hüved olgu ülim seadus”.  Jõhvi raemedali kujunduse autoriks on Jõhvi kunstnik Kalev Prits.

Esimesed  raemedalid anti üle 2019. aasta Jõhvi päeval ning esimesteks kavalerideks said kultuuriministeeriumi lõimumisvaldkonna rahvusvaheliste suhete juhi ja Jõhvi Muuseumi Seltsi juhatuse esimees Anne-Ly Reimaa, seoses tema mitmekülgse kultuurilise ja  ühiskondliku tegevusega Jõhvi heaks, Arved Jõgisoo suure panuse eest Jõhvi elu edendamisel ja iseseisva Eesti riigi taastamisel  ning ettevõtja Igor Tjurini, ettevõtluse arendamise eest, mis on viinud Jõhvi nime maailmakaardile.

Panorama

Reklaam