28. augustil toimus Jõhvis Ida-Virumaa Jahimeeste Seltsi majas seltsi üldkoosolek.

Üldkoosoleku päevakorras oli peateemana jahipiirkondade kasutusõiguse lubade (KÕL) pikendamine. Külalistena oli kutsutud EJS-i tegevjuht Tõnis Korts, Keskkonnaameti jahinduse ja vee-elustiku büroo juhataja Aimar Rakko (veebis) ja RMK jahinduse peaspetsialist Kalev Männiste. Kõik kutsutud esinejad andsid ülevaate hetkeolukorrast oma organisatsiooni vaatenurgast. 

EJS-i tegevjuhi sõnul on praegu kõige olulisem väljakutse keskenduda KÕL-i pikendamisele. „Meil on erinevaid küsimusi, mis vajavad lahendust, aga hetkel on vaja kogu tähelepanu pöörata maaomanikega kokkulepete sõlmimisele ja kindlustada sujuv KÕL-i pikendamise protsess. Samas tuleb jälgida, et kõik vajalikud kohustused andmete esitamisel oleksid täidetud ja kindlustada, et rikkumisi ei oleks. Kui kõik need asjad on korras, siis sujub ka lubade pikendamine,“ lisas ta.

Koosolekut juhtis Ida-Viru jahimeeste seltsi juhatuse esimees Marko Vinni. „Mul on väga hea meel, et Ida-Viru jahimeeste selts on oma arengutes üksmeelel ja astub ühte jalga. Oleme aru saanud, et koos asja ajades oleme tugevad ja ühiselt suudame vastu võtta ja ellu viia otsused, mis on parimad meile tervikuna ja ka eraldi kõigile seltsidele,“ lisas ta.

Üldkoosolekust võttis osa 19 jahiühendust 20-st. Ida-Viru jahimeeste seltsi ühendab 20 jahiühendust. 

Päev oli väga informatiivne ja huvitav. Seltside esindajad said ettekandjatele esitada küsimusi ja saadi vastused paljudele pikalt üleval olnud teemadele. Üldkoosolekul kinnitati ühised suunad ja otsustati, et kasutusõiguse load pikendatakse ära Ida-Viru jahimeeste seltsi alt. 

Üldkoosoleku lõpus tutvustasid oma ulukiliha tooteid Adavere Meat ja Linnamäe lihatööstus. Kõik osalejad said mõlemalt ettevõttelt kaasa kotikese ulukilihast valmistatud saadustega.

Ida-Virumaa Jahimeeste Selts

Reklaam