4.–10. oktoobrini korraldatakse taas üle-eestilist ettevõtlusnädalat, mille raames toimub hulk sündmusi nii Jõhvis kui ka kogu Ida-Virumaal. Üle-eestilise ettevõtlusnädala Ida-Virumaa ürituste kavas on üle 50 erineva ürituse – seminaridest lennukate ideede konkursini, „MTÜde sügiskoolist” „GO turniirideni”.

5. oktoobril toimub Jõhvis „Starditoetuse ABC-seminar”. Seminarile on kutsutud hulk Ida-Virumaa ettevõtjaid, kelle ärid on saanud toetusega hea hoo sisse, ning jagatakse nippe ja soovitusi starditoetuse edukaks taotlemiseks. Üles astuvad kohalikud ettevõtjad, kes räägivad:

– kust kõik algas ja miks nad üldse toetust taotlesid;

– kuidas neil taotlemisprotsess läks ja kuhu nad praeguseks projektiga jõudnud on;

– millist kasu on ettevõte sellest saanud, et starditoetust taotles.

Neil teemadel räägivad ja vastavad küsimustele Marko Sandre (OÜ Metwire), Margit Mander (OÜ Bolander) ja Sigrid Mihhailova (OÜ Tervisekeskus Silmarõõm).

Kolmapäeval, 6. oktoobril toimub Jõhvis ideede konkurss „SUPP”. Parima idee valib välja publik, mitte žürii. Tabletennis11.com premeerib parimat ideed 500 euroga. Konkurssi „SUPP” korraldab Startup Estonia. 
Järgmisel päeval, 7. oktoobril korraldab OÜ FMJ raamatupidamise õppepäeva alustavatele ettevõtjatele. Eestikeelse seminari viib läbi OÜ FMJ juhatuse liige Kaie Moisa. Samal päeval kutsub SA Ida-Viru Ettevõtluskeskus huvilisi „MTÜde sügiskooli”, kus räägitakse MTÜst kui eraõiguslikust juriidilisest isikust ning üldkoosoleku kavandamisest, läbiviimisest ja dokumenteerimisest.

Narvas on ettevõtlusnädala raames kavas „GO turniir” ettevõtetele ja ametnikele, RTK starditoetuse seminar, Tehnopol Startup Inkubaatori inspireeriv kohtumine „Kumb on olulisem, kas ettevõtlikkus või hea äriidee?”, seminar „Turunduse saladused sotsiaalmeedias” ning gümnaasiumiõpilastele infotund „Noor ettevõtja”. Veel toimub Narvas ettevõtte OÜ Waldchnep külastus. Kindlasti tuleb ka väga huvitav ning haarav Narva ja Ivangorodi jõepromenaadide mälumäng.

Kohtla-Järvel korraldatakse Targa linna innovatsioonifondi inspiratsioonipäeva, Sillamäel kavandatakse tänuüritust „Parim ettevõtja 2021”.

Mitmed ettevõtlusnädala üritused toimuvad virtuaalselt, põhiliselt Zoomi ja Teamsi keskkonnas: meistriklass „Eduka äriplaani koostamise nipid”; veebiseminar „Kuidas annab KredEx alustavale ärile hoogu”; ülevaade Eesti Töötukassa teenustest tööandjatele – palgatoetus ja teised ettevõtjaid toetavad teenused; Ida-Virumaa kutsehariduskeskuse erialade tutvustus; veebiseminar „Ringmajandus detailides ja praktikas. KIKi toetused”, Ida-Viru turismiklastri seminar.

Ettevõtlusnädala ürituste kavasse mahub ka „Narva firmajooks 2021”.

Ülevaate koostas Larissa Kaljurand

Reklaam