Jõhvi vallas on valimiseelsesse aega aktiivselt sukeldunud mitu erakonda ja valimisliitu.  Teadlikul valijal pole puudust tutvumismaterjalidest, voldikutest, visiitkaartidest ja pastakatest. Pandeemiaaeg seab omad takistused rahvakoosolekute korraldamisele, samas vajavad nii kandidaat kui ka valija otse suhtlemist. Kaasaegne sotsiaalmeedia pakub selles osas suurt abi.

Valimisliidu Jõhvikad üks asutajatest ja juhtidest Evelyn Danilov on salvestanud huvitava teleintervjuu YouTube’i kanalis. Nädalalehe Panorama maht ei võimalda seda intervjuud täismahus avaldada. See oleks ka võimatu, kuna selle intervjuu puhul on tegemist ikkagi teleformaadiga. Toome lugejateni siiski mõned väljavõtted vestlusest Evelyn Daniloviga, kuid soovitame täispikka intervjuud vaadata-kuulata internetileheküljelt.

„Hariduselt olen jurist, suurema osa oma elust olengi selle valdkonnaga tegelenud. Olen Eesti Juristide Liidu liige. Mitmeid aastaid olen seotud ka Jõhviga, kus olen tegelenud kinnisvaraküsimustega. 2019. aastal alustasin tööd Jõhvi keskraamatukogus, kus täitsin asedirektori kohustusi. See oli väga huvitav ja mahukas töö ning tulemuslik.
2020. aastal pakuti mulle vastutusrikast Jõhvi abivallavanema töökohta. Vallavalitsuses jäid minu kanda sotsiaal-, kultuuri-, spordi-, noorsootöö- ja haridusvaldkonna küsimused.”

…….

„Mul on kolm poega, vanim neist on juba täiskasvanud noormees. Tänu oma lastele hoian end haridusteemadega kursis. Haridusmaastiku tunnetamine omaenda laste kaudu on väga tähtis.
Tegelikult on inimese koolitee palju pikem, kui see võib meile tunduda. Tarkuse saamise teekond, mis saab alguse lasteaias, jätkub põhikoolis, gümnaasiumis, eriala omandamisel ja hiljem ka tööoskuste täiendamisel. See ongi elukestev õpe.”

…..

„Viimased 12 aastat olen saanud kursis olla ka vaba aja veetmise, huvihariduse ja sportimisvõimalustega. Seda taas tänu oma lastele, sest selle aja joosul on nad suutnud vaata et kõik võimalikud tegevused ära proovida. Eriti puudutab see mu vanemat poega. Aga olen Jõhvi valla noorsootöö korraldamise küsimuses väga kriitiline, vallas puudub noorsootöö arengukava.”

….

„Igal inimesel on oma lemmikharrastus. Mina pole erand. Aga minu harrastus võib mõnele inimesele imelikuna tunduda. Minu harrastuseks on juba üle seitsme aasta heategevus. Olen loonud MTÜ Elumuutvad Abistajad. Meie Facebooki grupiga on liitunud ligi 11 000 inimest. Mõni ütleb, et see pole ju hobi, vaid teine töö. Ei taha sellega nõustuda, sest kui ikka harrastusele suure osa oma vabast ajast, puhkepäevadest ja öödest annad, teed seda hingega ja heade emotsioonidega, siis võib ka heategevuse harrastuste alla liigitada.”

………..

„Jõhvi valla ebastabiilse juhtimise kõige suurem põhjus on nendes inimestes, kes tulid võimule, et midagi saada. Volikogusse tullakse sooviga saada tasustatud koht mingi ettevõtte nõukogus, mõni soovib saada konkreetse komisjoni liikmeks, mõnel on vajadus käes hoida järgmisse volikogu koosseisu pääsemise võtit. Neid inimesi ei huvita, kuidas nad oma soovid saavutavad. Kui midagi juba väga soovitakse, siis vahendeid ei valita. Nimetame asju oma nimedega – see on omakasu.”

…..

„Need üheksa kuud, mil sain täita abivallavanema ülesandeid, olid küll vallale väga rasked, kuid samas said valla elanikud mingil määral tunnetada stabiilsust. See kõlab kindlasti imelikult, aga see on tõsi. Pandeemiast tingitud piirangutele vaatamata olid valla elanikele loodud võimalused valla ametnikega suhtlemiseks ja inimeste mured leidsid lahenduse. Õnneks liikusid ka mitmed sotsiaalprojektid käivitamise suunas. Näiteks olime väga lähedal uue sotsiaaltöökeskuse loomisele.”

…..

„Hinge jääb kripeldama olukord Jõhvi raamatukoguga, mis on regiooni üks tähtsamaid kultuuriasutusi. Jõhvi raamatukogu on väga kurvas seisukorras. Jätkuvalt on raamatuhoidla keldris, nii et iga tugev vihm suurendab hävinud raamatute arvu. Üritasime fraktsiooniga Meie Kodu suunata rahalised vahendid raamatukogu remondiks, kuid vallavolikogu hääletas Jõhvi raudtee vaksalihoone konserveerimise poolt. Mida pidada tähtsaks – konserveerida hoone, mis võib-olla kunagi tulevikus renoveeritakse, või remontida toimivat ja inimestele vajalikku raamatukogu?”

……

„Jõhvi Keskerakonna saadikute käitumine on kummaline. Ammu räägitakse Jaama 38 mänguväljaku korrastamisest. Keskerakondlane Aleksei Naumkin filmib ennast korrastamata mänguväljaku juures, räägib ekraanilt kritiseerivaid sõnu, aga võimul on ju seesama Keskerakond, kuhu ta ise kuulub! Ei saa aru, miks asjad ei liigu.”

….

„Juristina ei saa ma aru, miks Aleksei Naumkin loobus kohtule kaebuse esitamisest, kui teda volikogu esimehe ametist ebaseaduslikult taandati. Naumkin on ju samuti jurist, seega väide, et kohtuotsust tuleb poolteist aastat oodata, on võhiklik. Ausa nime kaitsmisel ei ole ajapiire. Poliitikuna saan ma aru, miks Naumkin kohtuteest loobus. Vaatamata sellele, et ta moodustas oma valimisliidu, liitus ta ikka Keskerakonna nimekirjaga. Enda moodustatud valimisliidust jooksid võimalikud kandidaadid lihtsalt laiali.”

……….

„Lähen valimistele valimisliidu Jõhvikad koosseisus ühe kindla sooviga – tuleb lõpetada see korralagedus, kasutan venekeelset mõistet – bardak! Soovime taastada stabiilsuse. Igasugu võimuvahetused näitavad, et mingiks ajaks valla areng peatub.”

……..

„Valimisliidu Jõhvikad kandidaatide nimekiri on väga huvitav ja tugev. Meie esinumber on teada-tuntud inimene, Jõhvi valla üks suurimaid tööandjaid Nikolai Ossipenko. Meie nimekirjas on tugev koolijuht Irina Šulgina. Meie nimekirjas on esindatud mitmete erialade inimesed, aktiivsed noored, treenerid ja sportlased.”

……..

„Jõhvikate nimekirjas ei ole neid inimesi, kes on erinevatel põhjustel näidanud, et nad on võimelised ootamatult erakondlikku kuuluvust vahetama. Milleks meile ülejooksikud? Ainult ühine meeskond ja ühine jõud viivad elu edasi.”

……

„Jõhvi on ja jääb Ida-Virumaa keskuseks. Teisiti olla ei saa! Ja kui see on juba nii, siis lammutamise asemel peab Jõhvit säilitama ja arendama. Sellega saavad hakkama siit pärit inimesed, sisse toodud vallajuhte meile vaja ei ole.”

Konspekteeris Jana Kuiv

Reklaam