Uuskasutuskeskuse kaubik peatub 23.10 kell 11.00–12.00 Kohtla-Järve Selveri parklas, kell 12.30–14.00 Jõhvi kesklinnas Rakvere tänava parklas (Jõhvika keskuse ja viadukti vahel), et vastu võtta kodus üleliigseks muutunud, kuid jätkuvalt heas korras asju. See on mugav võimalus kodu lähedal anda uuesti kasutusse korralikud asjad, mis on kodus kasutult seisma jäänud.

Uuskasutuskeskuse kaubikusse saab ära tuua puhtaid ja terveid rõivaid, jalatseid, mänguasju, nõusid, köögitarbeid, raamatuid, spordi- ja hobitarbeid, kodusisustust ja väiksemat kodutehnikat. Uuskasutuskeskus võtab vastu ka hooajaväliseid asju, näiteks talveriideid ja talispordivahendeid. Uuskasutuskeskus ei võta vastu turvalisuse kaalutlusel turvatoole ja -hälle, gaasipliite ja kineskooptelereid, samuti katkiseid ja määrdunud esemeid. Kogumisringi ajal palub Uuskasutuskeskus mitte tuua ka mööblit.

Uuskasutuskeskusel on üle Eesti 16 kauplust, neist Ida-Virumaal Jõhvi kauplus Pargi keskuses ja Narva kauplus. Kauplustesse saab lahtiolekuaegadel, E–R 10–18 ja L 10–16 niisamuti ära tuua kodus liigseks muutunud heas korras asju.

Uuskasutuskeskus on mittetulundusühing, mille eesmärk on teha uuskasutamine kõikidele Eesti inimestele kättesaadavaks. Kõik heas korras asjad suunab Uuskasutuskeskus uuesti ringlusse. Suurem osa asjadest läheb müüki, et katta kaupluste ülalpidamiskulud. Osa ära antud asjadest läheb erinevate koostööpartnerite kaudu abivajajatele. Uuskasutuskeskus toetab näiteks suurperesid ja koduta jäänud inimesi, samuti varjupaiku.

Reklaam