Jõhvi Kontserdimajas toimus esmaspäeval, 29. novembril Virumaa muusika ja kunstide koolide õpilaste traditsiooniline konkurss «Virumaa Noor Muusik 2021» tiitlile. Konkursi korraldab Muusikute fond PLMF.

Konkursi žürii koosseisus Pille Lill, Kristina Kriit, Mari-Liis Uibo, Toomas Nestor ja Andreas Lend otsustasid anda Virumaa noore muusiku tiitli saksofoni õpilasele Kadrina Kunstide koolist, 15-aastasele Mirtel Moosesele. Tunnustuse pälvis ka tema õpetaja Edvin Lips ning kontsertmeister Leegi Brigitte Kaas.

Teise preemia pälvis noor laulja, 12-aastane Artjom Smirnov Ahtme Kunstide koolist, õpetaja Rena Bõkova akadeemilise vokaali klassist ja kolmanda koha sama kooli õpilane, 10-aastane pianist Mark Ravlussevitš, õpetaja Aino Šljahhina klaveriklassist.

Konkurss näitas Virumaa muusikakoolide õpilaste kõrget tastet Konkursi finaali pääses lisaks võitjatele veel viis õpilast: Jelizaveta Lõssenko Narva-Jõesuu Laste Muusika- ja Kunstikoolist, Tihon Altorv Iisaku Kunstide koolist, Sofia Kulikova Ahtme Kunstide koolist, Kaisa Lee Vaikmets Rakvere Muusikakoolist ja Rainis Lükk Väike-Maarja Muusikakoolist.

Konkursil, mis on loodud eesmärgiga tunnustada Virumaa noori muusikatalente ja nende õpetajaid, osalesid Väike-Maarja, Rakvere, Jõhvi, Narva, Narva-Jõesuu ja Viru-Nigula muusikakoolide ning Ahtme, Iisaku, Kadrina ja Kohtla-Järve Kunstide koolide õpilased.

Panorama

Reklaam