Neljapäeval, 2. detsembril selgusid Jõhvis konkursi „Ida-Virumaa Aasta Ettevõtted 2021“ võitjad.

Konkursi “Ida-Virumaa aasta ettevõtted 2021” tulemusena selgusid võitjad seitsmes kategoorias, peavõidu pälvis Kood/Jõhvi, mis pakub Ida-Virumaal IT-haridust innovatiivse metoodikaga. Noore koodikooli rajamine sai Ida-Virumaa aasta äritegu väärika tiitli. Kood/Jõhvi pälvis auhinna ka ettevõtja sõbra kategoorias. Jõhvi koodikool alustas tegevust tänavu sügisel. Seal õpib programmeerimist üle 200 täiskasvanu, kellest enamik tuli Ida-Virumaale mujalt Eestist ja välismaalt. Programmeerimise kool alustas tegevust ajutistes ruumides Sillamäel. Oma päris kodusse Jõhvi vanasse sidemajja kolib kool järgmisel sügisel pärast hoone renoveerimist, milleks kulub viis miljonit eurot. 

Ida-Viru Aasta Väikeettevõtteks 2021 valiti toiduainetööstus Polven Foods ja Ida-Viru Aasta Eurorahade Rakendajaks 2021 aga mööblitööstus TNC-Components OÜ. Sellelnaastal osales konkursil mitu Lüganuse vallaga seotud ettevõtet. Nende seas olid Aasta Uustulnuk võitja Purtse kindles Rstoran Von Taube ja nominent Purtse Vineerikoda, Aasta Äriteo nominendid, õmblusettevõtted Svarmil AS ja Tallinn Dolls ning Aidu karjääris täispööretel seikluseid pakkuv Adrenaator Grupp.

Parima eurorahade rakendaja tiitli pälvis Kohtla-Järvel Kävas mööblit tootev OÜ TNC Components. Auhinna andis üle Eesti Kaubandus-Tööstuskoja Jõhvi esinduse juhataja Margus Ilmjärv.

Žürii otsustas sellel aasta anda välja ka eriauhinna – „Ida-Viru Aasta Rohepöörde Tegu 2021“. Selle võitis Eesti Energia kaevandusi, õlitehaseid ja elektrijaama haldav aktsiaselts Enefit Power, mis on järjekindlalt vähendanud fossiilsete kütuste osakaalu elektri tootmisel ning tegutseb edukalt erinevate taaskasutuse ja ringmajanduse lahenduste väljatöötamisel. „Ajal, kui mitmed inimesed ja ettevõtted alles mõtestavad enda jaoks lahti rohepööret, on Ida-Virumaal ettevõte, kes on liikunud pikkade sammudega rohelisema Eesti poole. Enefit Power on ettevõte, kellel on valmisolek ühendada teadlaste kompetents, töötajate tehnoloogilised võimekus ning liikuda väärtusahelas kõrgemale tasemele,” märkis Virumaa kolledži direktor Mare Roosileht, kes andis Ida-Virumaa aasta ettevõtjate tunnustusüritusel üle auhinna laureaadile Enefit Powerile nominatsioonis Ida-Viru aasta rohepöörde tegu 2021. Tema sõnul tegelevad ka Tallinna Tehnikaülikooli teadlased rohepöörde teemadega juba pikka aega ning seetõttu on märgilise tähendusega, et just Virumaa kolledži esindajal oli au tunnustus üle anda. 

Konkurssi Ida-Virumaa ettevõtete tunnustamiseks korraldavad Ida-Viru Ettevõtluskeskus, Eesti Kaubandus-Tööstuskoja Jõhvi esindus, Ida-Virumaa Omavalitsuste Liit, SA Ida-Viru Tööstusalade Arendus, Europe Direct`i Jõhvi kontaktpunkt ja Ida-Viru maakonnaajaleht. Konkursi eesmärk on väärtustada ettevõtlust ja ettevõtlikkust Ida-Virumaal ning sellele laekus üle 70 ettepaneku erinevate ettevõtete ja organisatsioonide tunnustamiseks.

Jana Kuiv

Foto: 

TTÜ Virumaa kolledži direktor Mare Roosileht andis üle auhinna Enefit Poweri juhile Andres Vainolale Ida-Virumaa 2021. aasta rohepöörde teo eest. Foto Virumaa Kolledž

Reklaam