Ida-Viru keskhaigla allkirjastas teisipäeval, 19. jaanuaril 2022 ehitusettevõttega Rand ja Tuulberg haigla G-korpuse ehk sisekliiniku rekonstrueerimise lepingu.

Värskenduskuuri läbib valdav enamus ruume. Rekonstrueerimise järgselt hakkavad seal paiknema päevakirurgia, silmaosakond, naistenõuandla, funktsionaaldiagnostika, taastusravi, endoskoopia, radioloogia, hemodialüüs, lasteosakond ja koolitusruumid.

Samuti hakkavad seal toimuma infektsioonhaiguste ambulatoorne vastuvõtt ning eriarstide vastuvõtud. Sisekliinik on Ida-Viru keskhaigla suurim kliinik, kus on olulised kaasaegsed tööruumid, palatid ja seadmed. “G-korpuse rekonstrueerimine on märkimisväärne samm keskhaigla arengus, mis aitab tagada parimaid ravi- ja olmetingimusi patsientidele”, ütles sisekliiniku juhataja doktor Ljudmila Poklonskaja. Praegused G-korpuse kasutajad saavad ruumid vastvalminud Ahtme aktiivravikorpuses ehk M-korpuses.

Rekonstrueerimistööde lõpp on planeeritud 2023.a. sügiseks. Rekonstrueerimistööde maksumus on 11,2 miljonit eurot käibemaksuta. Projekti finantseeritakse keskhaigla omavahenditest ja Euroopa Regionaalarengu Fondi toetuse abil, mis moodustab 75% projekti maksumusest.

Ehitusfirma Rand ja Tuulberg AS tegeleb praegu ka Jõhvi Põhikooli ehitusega. Selle objekti ehitusleping sõlmiti eelmise aasta aprillis. Uus koolimaja on mõeldud 510le õpilasele. Jõhvi Põhikooli hoone valmib 2022. aasta septembris. Jõhvi Põhikooli uus hoone jääb ühendusse Jõhvi Gümnaasiumi ja Jõhvi Spordikooli hoonetega. Hoone uuendamise eesmärgiks on funktsionaalsuse ning kaasaegsemate tingimuste loomine.

Larissa Kaljurand

Reklaam