Kolmandat korda toimuv Virumaa muusikafestival “Ole hoitud, Eesti”, mis on sügistalvest koroonapiirangute tõttu edasi lükkunud, toob 18.–27. veebruaril tippmuusikud ja -koorid Virumaale. Virumaa linnades toimub viis avalikku kontserti: Sillamäel, Kiviõlis, Narva-Jõesuus, Tapal ja Kohtla-Järvel. Kõik kontserdid on tasuta.

Festivali missiooniks on anda uus hoog nii Ida- kui ka Lääne-Virumaa kultuurielule, luues kohalikule elanikkonnale lisavõimalusi kvaliteetsest muusikast osa saada.

Muusikute fondi PLMF korraldatava festivali peaesineja on 27. veebruaril Kohtla-Järve kultuurikeskuses üles astuv Eesti Rahvusmeeskoor. Festivali kunstiline juht on Pille Lill. “On hea meel pakkuda Virumaa elanikele võimalust kohtuda Eesti parimate muusikutega,” ütles PLMF-i looja Pille Lill ja lisas, et kultuurielamused on suurimad lohutajad praeguses hetkes nii publikule kui ka esinejatele.

Festivali avab 18. veebruaril kell 18 Sillamäe kultuurikeskuses Eesti pianistidest enim rahvusvahelist tuntust saavutanud Irina Zahharenkova soolokontsert. Sillamäe muusikakooli õpilastele korraldab pianist samal päeval õpitoa. 19. veebruaril kell 13 esineb Kiviõli rahvamajas ETV Tütarlastekoor dirigent Aarne Saluveeri juhatusel. Riigi aastapäeval, 24. veebruaril esinevad Narva-Jõesuu huvikeskuses Maria Veretenina (sopran), Annaliisa Pillak (metsosopran), Aare Saal (bariton) ja klaveril Tiina Kärblane.

Laupäeval, 26. veebruaril kell 16 tuleb Tapa valla kultuurikeskuses esitusele uudisteos. Liis Jürgensi vokaaltsükli esitavad metsosopran Annaliisa Pillak, flöödimängija Oksana Sinkova, saksofonist Virgo Veldi ja teose autor harfil.

Festivali peaesineja Eesti Rahvusmeeskoor dirigent Mikk Üleoja juhatusel esineb Kohtla-Järve kultuurikeskuses 27. veebruaril kell 16.

Lisaks on festivalil esimest korda kavas heategevuslik algatus “Tõsta pilk ja ava süda”, millega toetatakse Virumaa noori muusikuid kvaliteetsete instrumentide soetamisel. PLMF kutsub nii ettevõtteid kui ka eraisikuid ettevõtmist toetama.

Muusikute fond PLMF loodi 2003. aastal missiooniga toetada klassikalise muusika talente ja on siiani ainus mittetulunduslik ühing, mis on järjepidevalt abiks paljude Eesti annete käekäigule, pakkudes neile esinemisvõimalusi eri riikide kontserdilavadel, täiendõpet nii Eesti kui ka maailma tipppedagoogide juhendamisel.

Larissa Kaljurand  Irina Zahharenkova. Foto Eesti Kontsert

Reklaam