Eesti Vabariigi 104.aastapäeva tähistatakse Ida-Virumaal üle maakonna erinevates paikades. Päikesetõusul heisatakse lippe koorilaulu saatel, mälestatakse langenuid, matkatakse perega või nauditakse koos sõpradega head muusikat. Igaüks leiab mida teha Vabariigi aastapäeval Ida-Virumaal.

Slle lehenumbri ilmumise päevaks on juba Iisakus toimunud kontsert Ole hoitud, Eesti. Laupäeval, 19. veebruaril algusega kell 15 toimub Sillamäe Kultuurikeskuses Loomelabori Jevšan – Zillja kontsert. Vahetult enne Vabariigi aastapäeva Illuka mõisas annab oma soolokontserdi Jaagup Tuisk. Juba on teada, kuidas tähistatakse Vabariigi aastapäeva Alutaguse vallas. Pidupäev algab lipu heiskamisega, järgneb pärgade asetamine Pagaril, Iisakus ning Mäetaguse ja Tudulinna kalmistul. Kavas on veel suusamatk ja rahvaretk.

24. veebruaril toimub Eesti Vabariigi 104.aastapäeva kontsert Sompa klubis algusega kell 12.00. Samal päeval kell 15 esineb ansambel Curly Stings Kohtla-Järve Kultuurikeskuses.

Lüganuse vallas tähitatakse Vabariigi sünnipäeva riigilipu heiskamisega kell 7.30 Maidla rahvamaja juures. Meeleolu loob Lüganuse segakoor Keio Soomelti juhatamisel. Peale liputseremooniat kutsutakse kohalolijad hommikukohvile ja päikesetõusu kontserdile duoga Telluur, kooseisus Heli Erents (oboe) ja Kirill Ogorodnikov (kitarr).

18. veebruaril kell 19 Jõhvi kontserdimajas esineb flöödimängija Siret Sui, koos temaga astuvad lavaale Sten Heinoja (klaver) ja puhkpillikvintett. Telekonkursil “Klassikatähed 2020” kolmanda koha pälvinud Siret Sui kontserdi esimeses pooles kõlab klassikaline flöödirepertuaar ja teise poole täidab harva kõlav koosseis − puhkpillikvintett.

Igati meeleolukas on Vabariigi aastapäeva tähistamise kava meie Peipsiäärsetel lähinaabritel. 22. veebruaril toimub Vabariigi sünnipäeva kontsert-aktus Mustvee kultuurikeskuses, kus leiab aset vallavanema ja volikogu esimehe pidulik vastuvõtt, Parimatele jagatakse Mustvee valla teenetemärgid ja tiitlid Mustvee valla “Kaunis kodu 2021” Esinevad Alen Veziko ja segakoor Serviti. Pidupäev aga algab kell 9 piduliku riigilipu heiskamisega kell 9.00 Mustvee kultuurikeskuse pargis.

24. veebruaril on peomeeleolu ka Avinurmes, kus kavandatakse pidulik riigilipu heiskamine Avinurme kultuurikeskuse ees. Esinevad Avinurme puhkpilliorkester ja meeskoor. Sõna võtab Mustvee vallavanem Terje Rudissaar ning vallarahvale pakutakse hommikukohvi kultuurikeskuse fuajees.

Kultuurikalendrit lehitses Larissa Kaljurand

Pagari lahingu mälestuskivi. Autori foto

Reklaam