27. märtsil avati pärast renoveerimist Kohtla-Järve jäähall kohaliku hokimeeskonna Everesti ja Riia klubi Kurbadsi kohtumisega. Avamisüritust ilmestasid SK Ice Way iluuisutajad.

Jäähoki esimese mängu uues renoveeritud Kohtla-Järve jäähallis avas sümboolse litri viskega kuulus sumomeister ja nüüdne riigikogu liige Kaido Höövelson.

Edasi oli kõik nagu ühe rahvusvaheliselt tähtsa hokilahingu puhul peab olema – külalistel olid kaasas fännid, kõlasid võidutrummid ja pasunad. Lehvitati klubide lippudega ja klubivärvides sallidega. Iga värav lisas emotsioone ja sportlikku võlu nii kohtumisele kui ka renoveeritud jäähallile. Mäng lõppes kohaliku meeskonna 5:1 võiduga.

SK Ice Way tõestas, et jääl ei pea toimuma mitte ainult palavad lahingud, vaid on kohta ka graatsilistel iluuisutajatel.

Jäähalli ametlik avamine on kavandatud ajale, mil kõik ehitustööd jõuavad lõpule, ütles nädalalehele Panorama Kohtla-Järve spordikeskuse juht Mihhail Kastritski. Praeguseks on teostatud suuremad ja keerulised ehitustööd, näiteks katuse rekonstrueerimine. Täielikult on muudetud jäävälja konstruktsiooni. On paigaldatud uued väljakupiirded ja võistlejate ala pingid. Teha on veel palju, näiteks tuleb korrastada pealtvaatajate tribüünid ja siseruumid, selgitas Mihhail Kastritski.

Osaliselt renoveeritud jäähalli käivitamine oli tähtis vaal rahalise kokkuhoiu mõttes, remondi ajal treenisid kohalikud hokimeeskonnad ja korraldasid turniiride kohtumisi Narvas, Tallinnas või Tartus. Linn pidi kompenseerima üüritasud ja sõidukulud.

Linnarahvale avatakse pääs jääle aprilli viimastel päevadel või mai alguses. Juba lähipäevil saavad treeningutega alustada lasteklubid. Suvel on kavas korraldada spordilaagreid U16, U18 ja U21 võistkondadele üle terve Eesti. Kohtla-Järve jääle on oodatud ka Eesti koondise naishokimängijad.

Kohtla-Järvel jälgis mängu Eesti Jäähokiliidu president Rauno Parras, kes jäi renoveeritud jäähalli ja hoki arenguga Kohtla-Järvel väga rahule. Ta märkis, et renoveeritud jäähallis on nüüd palju rohkem valgust ja väljaku mõõdud annavad hea võimaluse kohtumiste jälgimiseks. Alaliidu president ei välista võimalust korraldada Kohtla-Järvel maailmameistrivõistluste turniiri, kuid selleks oleks vaja juurde ehitada veel kuus meeskondade riietusruumi. Positiivseks loeb Parras koduspordikeskuse taristut – jäähalli kõrval on jalgpallistaadion ja mitu väljakut. „Väga hea koht spordilaagrite korraldamiseks,” rõhutab Parras. Võib lisada, et linna plaanide hulgas on ka sportlastele mõeldud hosteli ehitus.

Hokilahing kohaliku klubi ja lätlaste vahel sai lisaks Everesti võidule imelise ja muinasjutulise finaali. Nimelt paluti jääle noor neiu, kellele iga Everesti mängija ulatas roosiõie. Viimasena kinkis lille kaitsja Andrei Bednjakov, kes langes põlvele ja tegi neiule abieluettepaneku. Publikut täis jäähallis plahvatas aplaus …

Ilja Telnov
Autori foto

Reklaam