Kohtla-Järve Oru linnaosas on saabunud kevadet eriliselt tunda, seda isegi vaatamata lumele. Oru on sisuliselt kõige tihedama metsaga Kohtla-Järve linnaosa. Hea fotohuviline saaks Orus kena pildigalerii ja seda igal aastaajal. Nädalaleht Panorama nautis koos Oru rahvaga värvikat pidu „Kevadine meeleolu”.

Kevadpeo kontserdikava pani kokku Kohtla-Järve linnavalitsus koostöös Sillamäe avatud noortekeskuse ESNi ja puhkekeskusega Suvi. Lavale astusid pillimehed, tantsijad ja vokalistid.

Klubi eesruumides said pidulised vaadata fotonäitust „Mälestuste lainetel”, mis oli pühendatud kohaliku kooli ajaloole. Fotonäitus sai seintele suures osas tänu Pjotr Dzjubale, kes leidis ajaloolised fotod erinevatest arhiividest. Pjotr Dzjuba meenutab: „Ma elasin Orus, siin lõpetasin kooli, kus ka mitu aastat töötasin. Olin ametis, kuni kool suleti. On kogunenud suur hulk fotomaterjale aastatest 1970–1980. Kahjuks pole vanemad fotod eriti hea kvaliteediga. Põhjuseks kunagine fotode ilmutamise tehnika, nüüdseks on paljud pildid täiesti pleekinud.

Töö fotoarhiiviga on suunatud mitte ainult ühekordse näituse korraldamiseks. On soov koguda infot kunagiste õpilaste ja õpetajate edasise käekäigu kohta. Oru klubi töötaja Katrin Leoni abiga on osa pilte juba arvutisse salvestatud, see töö jätkub. Linnavalitsus toetab fotoarhiivi säilitamist ja ajaloolistest fotodest näituste korraldamist, märkis Dzjuba.

Vahetult enne kevadkontserti said Oru inimesed mitteformaalses õhkkonnas linnajuhtidega suhelda. Taustaks kõlas meeleolukas kitarrimuusika Igor Lumbe esituses.

Rohkete valgusefektidega kontserdikava valmistas ette ESNi meeskond ja konfereeris Sergei Rõmar. Lavale astusid tantsukollektiiv Zagadka ning vokalistid Rafael, Alesja Truhhina, Aleksandr Gorodnitsev, Olga Mišina, Eveliina Leivanidova ning Andrei Markus. Veel astus kontserdil lavale peotantsugrupp Flamingo.
Kõik esinejad võeti palavalt vastu. Elevust lisas auhindade loosimine, kus fortuuna rollis olid linnavolikogu esimees Tiit Lillemets, linnavolikogu liige Valeri Korb, linnapea Toomas Nael ning ema abi Oru ja Ahtme linnaosas Aljona Kazakova. Üheks auhinnaks oli Noorus SPA tasuta külastus, veel loositi välja nädalavahetuse puhkusepakett kahele inimesele puhkekeskuses Suvi.

„Pärast kaht pandeemiast tulenevate piirangutega aasta järel oli Oru kevadkontsert eriti värvirikas ja emotsionaalne. Iga esineja nautis täissaalile esinemist – sama tunne oli ka publikul. Loodan, et kohalik kultuurielu naaseb tavalisse rütmi ning selliseid kontserte tuleb veel ja veel,” ütles Kohtla-Järve linnavolikogu liige Valeri Korb.

Selleks hetkeks, kui lavale astus estraaditäht Rafael, oli publik juba nii üles köetud, et saalis alustati tantsuga. Osa publikust lisas emotsioone mobiiltelefonide valgusega.

Kohtla-Järve linnavolikogu esimees Tiit Lillemets arvab, et eriti tähtis on kultuurielu arendada just väiksemates linnaosades. „Nii saavutame Kohtla-Järve linnas ühtsustunde. Hea, et Oru kevadpidu langes just ajale, mil riigis lõppes piirangute ja maskide aeg. Nüüd näeme taas inimeste naeratusi. On tunda, et inimesed rõõmustavad selle üle,” ütles Lillemets.

Linnajuhid ja kevadpeo korraldajad loodavad, et esimene pääsuke ei jää viimaseks. Tulevad uued kevadpäevad, mil on taas põhjust Oru klubis kena kevadpidu korraldada.

Ilja Telnov

Autori fotod

Reklaam