2.juunil toimus Eesti Jalgpalli Liidu offices juhtkonna kohtumine Jõhvi, Kohtla-Järve, Kiviõli ja Sillamäe jalgpalliklubide esindajatega. Eesti Jalgpalli Liidu poolt osales kohtumisel Eesti Jalgpalli Liidu president Aivar Pohlak ja Eesti Jalgpalli Liidu peadirektor Tõnu Sirel. Teemaks oli Jõhvi kinnise jalgpallihalli ehitus.

Seoses tekkinud keerulise olukorraga ehitussektoris palus Jalgpalli Liidu president kohalolijaid avaldada arvamust, kuidas oleks võimalik aidata see projekt ellu viia. Ühe võimalusena pakuti välja crowd funding (ühisrahastus) platvormi moodustamist „ Sepa jalgpallikeskuse“ moodi. Seda ideed toetasid kõik osalejad ja oldi nõus ideed aktiivselt Ida-Virumaa jalgpalli toetajatele edasi viima. Nagu märkis EJL president Aivar Pohlak:“ Kõik saavad väga hästi aru, et miljonit kokku saada ei õnnestu. Aga see näitab kohalikule võimule Ida-Virumaa jalgpalli toetajate soovi aidata ja meelitada projekti juurde äriühingud. Väga võimalik, et mõni suurettevõte otsustabki toetada mitte ainult jalgpallihalli vaid kogu jalgpallikeskuse ehitamist. See projekt saab olema kõiki ühendav kett – ehitada Jõhvi Jalgpalli Hall“.

Samuti koostatakse Jõhvi rahvasaadikutele avalik kiri, millele kirjutavad alla kõik jalgpalliklubid Ida-Virumaal ja Eesti Jalgpalli Liit. Pärast kohtumist olid kõik kutsutud jälgima Eesti ja San-Marino vahelist jalgpallimatši, kus võidutsesid Eesti jalgpallurid 2 : 0.

Tuletame meelde, et üleskutse – „Jalgpallihall igasse maakonda“ –  see oli Kultuuriministeeriumi ja Eesti Jalgpalli Liidu pikaajaline ühisprojekt, mille eesmärk oli ehitada üle Eesti kinnised jalgpallihallid. Riik eraldab igale projektile 1,5 miljonit eurot ja juba on valminud sellised rajatised Raplas, Haapsalus, Tartus, Viljandis. Praegu käivad ettevalmistustööd Rakveres, Paides, Saaremaal ja Jõhvis.

Meil jääb aga üle oodata järgmist volikogu istungit Jõhvis, mis toimub 16.juunil. Siis peavad rahvasaadikud langetama otsuse kas ehitada hall või mitte. Oluline on aru saada, et hall ise läheb vallale maksma umbes 2,7 miljonit eurot aga terve jalgpallikeskus 4,5 miljonit eurot. Kõige tähtsam on ehitada hall ja ära kasutada riigipoolne toetus, hiljem on võimalik ehitada ülejäänud keskuse  osa. 

Panorama

Reklaam