Juba palju aastaid käib jutt vajadusest heakorrastada Jõhvi kalmistu nagu seda nõuab Muinsuskaitse amet. Nagu kirjutas ajaleht “Jõhvi Teataja“, algas eelmise aasta sügisel kalmistu kõnniteede remont, mille käigus pidi paigaldatama kõnnitee bordüürid ja betoonist prügikonteinerite alused. Samuti oli plaanis välja ehitada kõnnitee Rakvere tänavalt kalmistu kabelini, teed pidi hiljem pikendatama kuni vana surnuaia lõpuni. Sellel aastal planeeritakse kahe veevõtu koha ehitus kalmistu uues osas.

Kõik pole nii hea nagu meile tundub. Kirjastusse „Panorama“ tuli kiri Jõhvi elanikult fotodega ärakuivanud elupuudest Rakvere tänaval, see rikub kalmistu ning linna välisilmet. Ilmselt sellel aastal keegi nendega midagi ette ei võta, sest raha selleks vallal pole ja tundub, et võim on nagu elupuudki ära kuivanud. Veel kaks aastat tagasi oli plaanis rekonstrueerida kalmistu keskosa Rakvere tänava poolt linna sissesõidul Tallinast – omamoodi Jõhvi „visiitkaart“. Idee oli restaureerida see kalmistu osa nagu ta oli vanasti ja ka kalmistu sissekäik ilusate väravatega. Praegu tundub, et kõik need plaanid jäävad järjekordselt ametnike riiulitel paberitel tolmnema. Meie aga jääme nautima kuivanud elupuid.

Panorama

Reklaam