18. veebruaril toimus Kohtla-Järve jäähalli areenil Eesti meistrivõistluste naiste jäähokiliiga otsustav mäng. Kulla eest võistlesid pealinna klubi Roosa Panter ja Kohtla-Järve Everest meeskonnad. Kohtumise tulemusena tulid Eesti meistriks kaevanduspealinna hokimängijad.

Esimesena lõid skoori Roosa Pantri mängijad, kuid teisel ja kolmandal perioodil vastasid Kohtla-Järve meeskonnad kahe väravavõimalusega, mille realiseeris meeskonna kapten Anna Fedjajeva. Kohtumine lõppes seisuga 2:1 Everesti kasuks.

– Mäng oli pingeline. Kõik said aru, et see kohtumine on viimane ja see selgitab ka meistrivõistluste liidri. Seetõttu olime meie ja vastased võimalikult keskendunud ja võistlusele häälestatud, – kommenteeris hokiklubi Everest juht ja treener Anatoli Dubkov. – Peame avaldama austust vastastele, kes alustasid mängu üsna energiliselt. Mõnda aega oli initsiatiiv nende poolel, kuid meie tüdrukud suutsid kohtumise seisu muuta, tabades vastaste väravaid. Esmalt viigistasid nad seisu ja asusid hiljem juhtima, lubamata külalistel mängu seisu muuta, – rääkis treener.

Kolmandale võidule on Everesti naiskond Eesti meistrivõistlustel lähenenud juba mitu aastat. 2018. ja 2019. aasta meistrivõistlustel tuldi kuldmedalile.

Tüdrukud otsustasid võitu tähistada nagu sportlastele kohane, tulles juba fännidena oma koduklubi toetama: sama päeva õhtul kohtusid jääl Everesti ja Narva PSK meeste võistkonnad.

Fännide hulgas oli Marina Kovaljova. Neiu on jäähokit mänginud rohkem kui kuusteist aastat. Kogu selle aja on ta mänginud Everesti eest. Isegi pärast rasket mängu tuli ta jäähalli, et toetada oma koduklubi sellisel otsustaval hetkel, mil meeskonnad võistlevad play-offi pääsemiseks.

Küsimusele, kas jäähallist väljaspool on elus kohta ka hokile, vastas Marina, et kunagi kui ta nägi kuidas mängib meeste meeskond sai hoki tema elu osaks. Meeskonna liikmed suhtlevad ka väljaspool spordikompleksi, neil on pidevalt uuenev leht sotsiaalvõrgustikes.

– Suhtleme meeskonnaga palju, püüame üksteist toetada ka väljaspool jäähalli. Hoki on alati minu peas ja südames. Ilma selleta pole midagi. Kirge selle spordiala vastu toetavad ka minu pereliikmed. Nendega jagan oma kogemusi, mõtteid, räägin õnnestumistest, – ütles Marina.

Vestluse lõpuks asendus seis tablool 3:3 ähvardavalt 5:3 narvakate kasuks. Everesti mängijad võistlesid viimseni, et viigistada, kuid mäng lõppes seisuga 6:3 ja Narva PSK võiduga.

– Mäng oli huvitav, kuid raske. Asjaolu, et mängisime kahe grupiga ja meie rivaalid – mittetäieliku neljaga, mis andis neile võimaluse hinge tõmmata, mõjutas paljuski, – selgitas Anatoli Dubkov.

Vaatamata Everesti lüüasaamisele aplodeerisid fännid meeskonnale pärast lõpusireeni püsti seistes.

Everestil on veel võimalus jõuda Eesti meistrivõistluste play-offi. Kas meeskond suudab selle võimaluse realiseerida, näitavad eelseisvad mängud.

Ilja Telnov

Foto HK Everest

Reklaam